230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

WhatsApp uvodi besplatne pozive

Pojavljivanje nove opcije očekuje se u drugom kvartalu ove godine, a za BlackBerry i Nokia uređaje pojaviće se malo kasnije.

140220-whasup
Od kada je Facebook kupio WhatsApp za enormnu sumu novca, svi se pitaju šta bi mogao da bude sledeći korak u njenom razvijanju. Kako je najavljeno na konferenciji World Mobile Congress-u (MWC), kompanija već uveliko radi na besplatnim pozivima za Android i iOS, slično Skype-u i funkciji koju već ima konkurentska aplikacija Viber.

Pojavljivanje nove opcije očekuje se u drugom kvartalu ove godine, a za BlackBerry i Nokia uređaje pojaviće se malo kasnije.

Broj korisnika WhatsApp-a se iz dana u dan uvećava. Trenutno ima 465 miliona aktivnih korisnika na mesečnom nivou i 330 miliona korisnika dnevno, navodi TechCrunch. Ovo je 15 miliona više nego što je Facebook objavio kada je kupio ovu aplikaciju, a broj će se sigurno još više povećati kada se pojavi mogućnost poziva.

Kompanija trenutno radi na smanjenju količine potrošenih podataka prilikom pričanja, kako bi korisnicima još više smanjili troškove. Ova funkcija će u početku biti besplatna, ali je moguće da će se kasnije plaćati, navodi The Guardian. Slanje poruka je takođe besplatno, ali samo tokom prve godine, nakon čega će se plaćati 0.99 dolara za nastavak korišćenja aplikacije.

WhatsApp nikada nije bio napadan što se tiče plaćanja i povećanja cene njihovih usluga, pa će biti interesantno da vidimo da li će se nešto promeniti sad kada je pod okriljem Facebook-a. (Telegraf)