230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Novak kao Džeki Mun

Indijan Vels - Poslije egzibicionog turnira u njujorškom "Medison skver gardenu" najbolji srpski teniser Novak Đoković bio je jedan od učesnika humanitarne egzibicije "Desert Smash" koja okuplja poznate ličnosti iz svih oblasti javnog života.

140306-djoker


Jubilarno deseto izdanje održano je u kalifornijskom odmaralištu La Kvinta, nedaleko od Indijan Velsa. Novak je u paru sa domaćinom egzibicije glumcem Vilom Farelom odigrao dubl meč, a na drugoj strani mreže bili su aktuelni šampion Australijen opena Stanislas Vavrinka i čuveni glumac Kevin Spejsi. Publika je uživala u majstorijama učesnika, a Nole je još jednom oduševio prisutne izašavši na teren sa perikom u ulozi Džekija Muna junaka popularne američke komedije kojeg je tumačio Farel. Sredstva prikupljena ovom prilikom namijenjena su humanitarnoj organizaciji "Cancer for College ", koja je osnovana 1993. godine sa ciljem da pruži stipendiju, nadu i inspiraciju onima koji su uspješno izliječeni od raka.
Novo iskušenje Đoković će imati na turniru u Indijan Velsu i u drugom kolu sastaće se sa pobjednikom duela između Rumuna Viktora Haneskua i kvalifikanta, određeno je žrijebom. Drugog tenisera svijeta tek u četvrtfinalu čeka potencijalno težak protivnik Francuz Žo Vilfred Conga ili Argentinac Huan Martin del Potro. Moguć protivnik Đokoviću u polufinalu je Francuz Rišar Gaske ili Čeh Tomaš Berdih. Đoković bi u finalu mogao da se sretne sa Špancem Rafaelom Nadalom, Švajcarcima Stanislasom Vavrinkom i Rodžerom Federerom i Britancem Endijem Marejem. Ove sedmice Đoković će trenirati sa Marjanom Vajdom koji mijenja Borisa Bekera u ulozi prvog trenera. Nijemac će se opet vratiti za masters u Majamiju od 19. marta. Na oba takmičenja Đoković će imati pritisak da osvoji pehare i popravi utisak sa početka sezone.
- U tenisu vlada velika konkurencija i biće teško doći do titule u Kaliforniji. Dva tako velika turnira jedan za drugim nije jednostavno izdržati. Imamo malo vremena za oporavak između takmičenja. Obično u Evropi turniri traju sedam ili osam dana, i imamo pauzu od četiri ili pet dana, pa možemo da se spremimo za svaki duel. Za razliku od toga, Majami i Rim, odnosno Indijan Vels i Majami rastegnuti su na deset dana - izjavio je Novak.
Turnir u Indijan Velsu igra se do 16. marta za nagradni fond od 6,2 miliona dolara.
(Agencije)