230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Billy Idol 25. juna u Beogradu

Avalon produkcija sa zadovoljstvom najavljuje - jedna od najvećih rok zvezda u istoriji Billy Idol održaće veliki koncert 25. juna na Kalemegdanu, u Donjem gradu Beogradske tvrđave, u okviru koncertnog spektakla Calling 2014.

140306-bili Neiscrpnu kolekciju klasičnih rokenrol hitova popularni Englez predstaviće u Beogradu zajedno sa kultnim gitaristom Stivijem Stivensom i bendom sa kojim ove godine kreće na letnju evropsku turneju.

Uvertiru za koncert pod otvorenim nebom Biliju pružiće i specijalni gosti ovogodišnjeg Callinga, zagrebačke rokenrol legende Pishomodo pop. Pored njih, na Kalemegdanu će nastupiti i par domaćih predgrupa, a ulaznice za ovaj veliki rokenrol maraton biće u prodaji od ponedeljka.

"Rokenrol nekako diže ljude. Deo sam nečeg što je veće od života. Zato sam veoma srećan. A to sam i odabrao. Nisam izabrao tvrdi rok. Nisam izabrao ni bluz, a ni disko. Izabrao sam rokenrol", ovim rečima je plavokosi buntovnik iz Londona svojevremeno možda i najbolje objasnio svoj zvuk, ali i životnu filozofiju koja je opravdala i njegovo umetničko ime - Idol. Prošle godine u novembru je obeležio tačno tri decenije od izlaska kultnog albuma "Rebel Yell" sa kojeg su nam, pored istoimenog, ostali i drugi besmrtni rokenrol klasici: "Eyes Without a Face", "Flesh For Fantasy", "Catch My Fall" i drugi. Ime albuma daje nakon jedne zajedničke žurke sa Stonsima, a ovo multiplatinasto izdanje doživljava i svoja reizdanja 1999. godine, ali i 2010. kada izlazi u retkoj seriji kao CD od 24-karatnog zlata. I prethodni, debitantski album, ispisao je zlatne stranice muzičke istorije uz hitove kao što su "Dancing With Myself", "White Wedding", "Hot In The City", pa i za beogradski koncert gotovo naslovnu numeru "Love Calling".

Danas.rs