230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Đoković rutinski do polufinala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Indijan Velsu trijumfom nad Žilijenom Benetoom iz Francuske.

140310-djoker
Đoković je do šestog trijumfa u sedam međusobnih susreta sa francuskim teniserom došao sa 6:1, 6:3, poslije jednog sata i devet minuta igre.
U borbi za finale Đoković će se sastati sa boljim iz susreta Amerikanca Džona Iznera i Ernestsa Gulbisa iz Letonije, piše B92.
Tok meča:
Novak je odlično ušao u meč, od prvog poena je bio agresivan i to je urodilo plodom, pošto je lako i bez izgubljenog poena poveo sa 1:0. Potom je vršio veliki pritisak na francuskog tenisera na servisu, koji je uprkos problemima izjednačio, da bi Đoković na isti način kao prvi dobio i treći gem.
U istom ritmu srpski teniser nastavio je u narednom gemu, došao je do brejk lopte koju je iskoristio za 3:1, a potom sigurnim servisom osigurao prednost. Đoković je u narednom gemu, poslije niza preokreta, ponovo oduzeo servis Benetou, da bi već u sedmom gemu dobio priliku da servira za prvi set.
Novak je u tome i uspio poslije samo 28 minuta igre, za vođstvo od 1:0 u setovima, a dosta mu je u tome pomogao Beneto, koji je u sedam gemova imao čak 17 neiznuđenih grešaka.
Srpski teniser je u drugom setu nastavio tamo gdje je stao u prvom, imao je dvije brejk lopte, ali se Beneto tada probudio i tako prekinuo Novakov niz od pet osvojenih gemova zaredom. Đoković je ponovo sigurno uzvratio, a potom došao ponovo do šanse da francuskom teniseru oduzme servis, međutim, uz dosta sreće Beneto se odbranio.
U narednim gemovima viđen je isti scenario, Novak je gotovo bez problema osvajao svoje servise, a Benetoa pritiskao na njegovim. Francuz se svaki put uspješno odbranio i uspijevao da dođe do vođstva u drugom setu sve do sedmog gema.
Tada je svojim greškama Beneto Novaku praktično poklonio gem za vođstvo srpskog tenisera 4:3, a Đoković je gotovo bez problema osigurao taj brejk. (B92)