230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

INDIJAN VELS: Sledi još jedan derbi!

Novak Đoković i Rodžer Federer odigraće drugi međusobni duel za manje od mesec dana. Švajcarac odmorniji čeka finale.

140315-djoker
Teško, ali zasluženo, Novak Đoković je savladao Džona Iznera i plasirao se u finale Masters turnira u Indijan Velsu pobedom 2:1 u setovima - 7:5, 6:7 (2:7), 6:1.

Borbeni Amerikanac odlično se držao, ali je na kraju sagoreo na kalifornijskom suncu posle skoro dva i po sata igre.

Posle dosta neizvesnosti u prva dva seta, Đoković je tek u trećem pokazao zašto je favorit protiv 13. igrača na ATP listi.

U prvom setu presudan je bio 11. gem, kada je Novak uspeo da napravi brejk i potom sigurnim servisom povede 1:0. Prethodno je Izner imao čak tri set lopte na servis našeg tenisera, kod vođstva 5:4, ali ih nije realizovao.

U drugom setu Đoković nije iskoristio brejk šansu kod 3:3, ali jeste za vođstvo 5:4, međutim, već u narednom gemu domaći teniser je vratio izgubljeno i podigao publiku na noge. Usledio je pad u igri našeg tenisera i serija brejkova, da bi onda Inzer u taj-brejku došao do čak pet set lopti, koje ovaj put nije prokockao.

Tek u trećem setu Novak je postavio stvari na svoje mesto. Posle početnih 1:1 usledila je serija gemova u korist našeg tenisera za čak tri meč lopte, od kojih je iskorišćena prva.

Đoković će u finalu igrati protiv Rodžera Federera, sa kojim se sastao krajem februara u polufinalu turnira u Dubaiju. Naš teniser je tada odigrao fantastičan prvi set, ali je potom pao u igri i dozvolio Švajcarcu da lako dođe do preokreta i 17. pobede u 32 međusobna duela.

Nadamo se da će u nedelju ishod biti drugačiji.

Novak je dva puta osvojio Indijan Vels, a Rodžer četiri.

Federer je do finala došao ubedljivom pobedom protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova - 6:3, 6:1, a pošto se taj meč igrao pre duela Đoković - Izner, nema sumnje da Švajcarac dosta odmorniji čeka duel za pehar. (Mondo)