230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Đoković: Beker propušta Majami

Najbolji srpski teniser Novak Đoković potvrdio je danas da će njegov trener Boris Beker izostati sa ATP mastersa u Majamiju zbog dvostruke operacije kuka.

140320-nole

Novak Đoković
Đoković je naveo da ga je njemačka teniska legenda i trostruki šampion Vimbldona obavijestio o tome još prošle nedjelje dok je igrao u Indijan Velsu, gdje je osvojio titulu pobijedivši u finalu Švajcarca Rodžera Federera.
- Beker ne može da putuje, nazvao nas je i rekao da ima hitan slučaj. Danas i sutra ima dvostruku operaciju kuka i nesrećan je što ne može da dođe u Majami - izjavio je Đoković, a prenosi AFP.
Uprkos delikatnoj operaciji, Đoković optimistički očekuje da Beker može da se oporavi u rekordnom vremenu i da se priključi njegovom stručnom timu sljedećeg mjeseca za turnire na zemljanoj podlozi.
- On će biti u Monte Karlu, prema rasporedu za turnire koje je napravio prije početka sezone. Biće tamo, naravno, ukoliko mu zdravlje dozvoli. On ne može da se kreće, nažalost, ima probleme sa kukovima već godinama unazad. Ako je u stanju, biće u Monte Karlu. Sve ostaje isto - zaključio je Đoković.
Srpski teniser u Majamiju je postavljen za drugog nosioca i slobodan je u prvom kolu, a njegov protivnik na startu biće Francuz Žeremi Šardi, trenutno 48. na ATP listi.
Taj duel na programu je u petak od 20 sati po našem vremenu, a ukoliko očekivano pobijedi Đoković će u šesnaestini finala igrati sa boljim iz duela Florijan Majer (NJemačka) - Ivan Dodig (Hrvatska).
Turnir masters serije na Floridi, kojeg je Đoković osvajao 2007, 2011. i 2012. godine, igra se od 19. do 30. marta za nagradni fond od 5,64 miliona dolara, a titulu brani Britanac Endi Marej.