230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Tasovac ponovo na čelu Filharmonije?

Upravni odbor Beogradske filharmonije jednoglasno je izabrao Ivana Tasovca za direktora. Odluku Upravnog odbora mora da potvrdi Ministarstvo kulture i informisanja. Predlog za imenovanje Tasovca biće razmatran posle formiranja nove Vlade, saopštava Ministarstvo.

140320-tasa

 

Dugogodišnji direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja u tehničkoj vladi, jednoglasno je izabran kao najbolji kandidat na konkursu za direktora Beogradske filharmonije.

Ivan-Tasovac.jpg
Predsednica Upravnog odbora Beogradske filharmonije Ana Trbović rekla je na sednici da je kandidatura Ivana Tasovca na konkursu za izbor direktora orkestra ocenjena sa svih 100 bodova, dok je sledeći kandidat imao 47 bodova manje.

"Nismo imali razloga da ne ocenimo tako kandidaturu Ivana Tasovca", rekla je Trbovićeva i dodala da je njegov program podržalo 66 zaposlenih u Filharmoniji, od ukupno 85 koliko je glasalo u anonimnoj anketi.

Upravni odbor Beogradske filharmonije uputiće predlog Ministarstvu kulture i informisanja na dalje postupanje, a konačnu odluku o izboru direktora doneće Vlada Srbije.

Na javni konkurs za izbor direktora Beogradske filharmonije prijave su podneli muzičari Nenad Marinković, Milorad Marinković, Saša Aleksić i Tasovac, a Upravni odbor obavio je javne razgovore sa svim kandidatima.

Kandidatura Milorada Marinkovića ocenjena je sa 39 bodova, program Saše Aleksića dobio je 53 boda, dok je Nenad Marinković odustao od kandidature, rekla je Ana Trbović.

Prema njenim rečima, odluka Upravnog odbora o predlogu kandidata za direktora Beogradske filharmonije i izveštaj komisije koja je pratila izjašnjavanje zaposlenih biće objavljeni danas na internet stranici tog orkestra.

Ministarstvo kulture i informisanja Srbije saopštilo je da će predlog za imenovanje Ivana Tasovca za direktora tog orkestra biti razmatran posle formiranja nove Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da je Upravni odbor Beogradske filharmonije danas dostavio Ministarstvu kulture i informisanja predlog za imenovanje direktora filharmonije sa odgovarajućom dokumentacijom, posle procedure koja je okončana u zakonskom roku.

Ivan Tasovac bio je direktor Beogradske filharmonije od marta 2001. do septembra 2013. godine, kada je imenovan za ministra kulture i informisanja.