230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Osigurajte svoje fajlove

Napredovanje tehnologije donelo je nove načine čuvanja podataka. Izaberite pravi za sebe.

140424-hdd

Onlajn servisi su sve popularniji
Postoji nekoliko načina za čuvanje fotografija, muzike, snimaka i ostalih bitnih dokumenata. Svaki od njih ima prednosti i mane. Postoje korisnici koji se još uvek drže diskova i DVD-jeva, ali kao alternativa pojavile su se brojne druge opcije. Od standardnih HDD-ova do onlajn servisa, pa čak i društvenih mreža.

Društvene mreže
Mnogima će se učiniti kao čudan koncept, ali postavljanje fotografija i snimaka na mreže poput Facebook i Google+ je neki vid čuvanja podataka. Možete ih zaštiti da ih ne vide drugi korisnici, a prostor je besplatan.
+ mogućnost pristupanja sa više platformi
- Čuvanje pod šifrom, brisanje naloga

USB memorija
Može se naći u svim dimenzijama i različitim kapacitetima, a cenovno su dostupni većini. Retko kada se kvare i mogu se nositi kao privezak ili u novčaniku i na taj način uvek imate svoje dokumente kod sebe.
+ Cena, prenosivost
- Zbog veličine se može zagubiti

Cloud
Pored Google Drive ili Microsoft SkyDrive koji dobijate besplatno uz registraciju, tu su još DropBox i SugarSync kao popularna rešenja koja nude po nekoliko gigabajta prostora.
+ Jednostavno čuvanje i lak pristup
- Opasnost da vam neko provali šifru

HDD
Najbolje je nabaviti još jedan zaseban disk, moguće i eksterni, kako biste na njemu držali sve bitne fajlove. Njega možete zaštiti lozinkom i na taj način dodatno osigurati svoje podatke.
+ Veliki kapacitet, dugotrajnost
- Cena, uvek ga morate nositi sa sobom
(Blic)