230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Madridski derbi u finalu Lige šampiona

Posle Reala i Atletiko Madrid uspeo je da se plasira u finale Lige šampiona, oni su na Stamford Bridžu savladali Čelsi sa 3:1.

140501-ls

Madridski derbi u finalu Lige šampiona, Atletiko razbio Čelsi
Prvi put u istoriji gledaćemo madridski derbi u finalu Lige šampiona! Real je u utorak demolirao Bajern u Minhenu, a večeras je Atletiko razbio Čelsi u sred Londona!
Mnogi su mislili da ćemo opet gledati dosadnu utakmicu, kao što je bio slučaj na Visente Kalderonu, ali su se prevarili. Čelsi je prvi došao do vođstva, Fernando Tores je u 36. minutu posle centaršuta Aspilikuete zatresao mrežu Kurtoe. Nije se radovao golu bivši as upravo Atletika.
Jorgandžije se nisu predale, njima je gol trebao za prolaz u svakom slučaju, a primljenim pogotkom izgubili su samo šansu da meč ode u produžetke. U finišu prvog poluvremena uspeli su da izjednače. Centrirao je sa desne strane Huanfran, lopta je prošla pored dva igrača Čelsija (Terija i Kola), a Adrijan je bio na pravom mestu i zatresao mrežu Švarcera.
I onda šokantno drugo poluvreme za navijače Čelsija. U 61. minutu dosuđen je penal za Atletiko nakon što je Eto neoprezno oborio Kostu na ivici kaznenog prostora, a upravo je Brazilac sa španskim pasošem preuzeo odgovornost i pogodio za 1:2.
Jedanaest minuta kasnije Atletiko je rešio pitanje drugog finaliste, Arda Turan je šutirao jednom, odrbanio je udarac Švarcer, ali je Turčin opet došao do lopte i psotigao treći gol.
Simeone je uspeo da nadmudri Murinja, Atletiko ima šansu da pored Primere osvoji i Ligu šampiona. Ostao im je samo još gradski rival, spektakl nas očekuje u Lisabonu 24. maja, Real deseti put ili Atletiko prvi? Atletiku je ovo drugo finale, a Realu čak 13. (Press)