230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Želite li prekrasnu kožu na plaži navalite na ove namirnice

Kako biste izgledali i osjećali se sjajno uprkos vrućim sunčevim zrakama, osim krema za zaštitu od štetnih zračenja, pomoći će vam i pravilna prehrana.

140604-figura

Donosimo vam popis namirnica koje će vam pomoći da izgledate i osjećate se fantastično cijelo ljeto.

Lubenica

Sadržie oko 90 posto vode koja hidratizira tijelo. Bogata je vitaminom C, koji je potreban za proizvodnju zdravog kolagena. Njezina antioksidativna svojstva sprečavaju štetno djelovanje slobodnih radikala što pomaže u sprečavanju znakova starenja.

Bobičasto voće

Svježe u kupine, borovnice, maline i jagode su ukusne, ali i prepune antioksidansa koji mogu zaštititi kožu od štetnog djelovanja sunca.

Ananas

Osim vitamina i minerala, ovo tropsko voće sadrži bromelain koji je odličan borac protiv upala. Uveliko može pomoći kod opeklina od sunca.

Agrumi

Narandže, grejp, limun i limta su dobri za kožu. Vitamin C i amino kiseline poput prolina i lizina imaju važnu ulogu u proizvodnja kolagena. To će pomoći koži da održi mladolik izgled.

Krastavci

Već je poznato da mogu smanjiti podočnjake. Ali, redovna konzumacija krastavaca dobra je i za kožu. S obzirom da se uglavnom sastoje od vode idealni su za hidratizaciju organizma i kože.

Rajčica

Savršena je namirnica za zaštititu stanica kože. Likopen koji sadrži, podstiče proizvodnju kolagena te je odličan borac protiv nastajanja bora.

Maslačak

Salatom od maslačka unijećete u organizam potrebnu dnevnu dozu vitamina A i K. Dobar je i za liječenje kožnih bolesti poput akni i ekcema.

Losos

Plodovi mora na ljetovanju su ionako popularna poslastica stoga jedite losos jer će vam koža dobiti svjež i hidratiziran izgled. Omega-3 masne kiseline u ribi su ključna komponenta da stanice kože regulišu proizvodnju ulja.

huffingtonpost.com