230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Nole za dječije osmijehe i sreću

Najbolji srpski i svjetski teniser Novak Đoković posredstvom svoje fondacije donirao je po 100.000 KM vrtićima u Šamcu i u Sanskom Mostu, koji su pretrpjeli ogromnu materijalnu štetu u majskim poplavama.

140929-novak


Ovim gestom još jednom je dokazao da je ne samo veliki sportista, nego i veliki čovjek. Stotinak mališana koji su pohađali vrtić "Krajiška radost", a koji je zbog velike štete koju je nanijela nabujala rijeka Sana van funkcije, uskoro bi se moglo vratiti na omiljeno mjesto za druženje i učenje.

Djeca su izgubila sve igračke, krevete, stvari, a vaspitači ostali bez radnih mjesta. Ipak, to će se promijeniti jer je počela obnova vrtića, kako u Sanskom Mostu, tako i u Šamcu.

"Mi smo u potrazi za rješenjem aplicirali UNICEF-u projektom za obnovu vrtića. Naš projekat je prošao, tačnije odabrana su dva vrtića, jedan u RS, a drugi u Federaciji BiH. UNICEF je tražio donatore, a mi smo zatim čuli da je donacija stigla od Fondacije Novaka Đokovića", kaže Behrija Grozdanić, direktorka vrtića "Krajiška radost" u Sanskom Mostu, za "Novosti".

Ona ističe da je ovakav potez Đokovića nije iznenadio, jer kaže da se radi o izuzetnom čovjeku i velikom humanisti.

"On se istinski zalaže za pomoć ljudima, bez obzira na vjeru i naciju, zalaže se za svu djecu svijeta. Želim mu uspjeh u svemu, pratim njegove mečeve i imam visoko mišljenje o njemu. Dabogda uvijek pobjeđivao", kaže Grozdanićeva.

Nole ima navijače i u Federaciji BiH. Za njega navijaju i mališani iz poplavljene "Krajiške radosti".

"Ja sam išla u taj poplavljeni vrtić, tamo smo se igrali. Sada su nas preselili. Ovaj čiko što igra tenis popraviće naš vrtić. Gledamo ga na televiziji", kaže devojčica Lamija Alihodžić.

Oglasio se i načelnik opštine Sanski Most Mustafa Avdagić.

"Ovo je gest velikog čovjeka. On je veliki sportista, a ovim je pokazao i da je veliki čovjek. U ime opštine Sanski Most i njenih građana zahvaljujem gospodinu Đokoviću", kaže Avdagić.

Nadal: Nole jedan od najboljih
Španski teniser Rafael Nadal rekao je da je Novak Đoković jedan od najboljih igrača u istoriji tog sporta koje je gledao.

"Novak dominira na gotovo svim turnirima. Uvijek stigne do polufinala, finala ili osvoji turnir. On je jedan od najboljih igrača koje sam gledao. Voli da igra u Pekingu, gdje je imao mnogo uspjeha, ali vidjećemo šta će se desiti ove godine", rekao je Nadal, koji će kao i branilac titule Đoković ove sedmice igrati u Pekingu.

Nadal se na teren vraća nakon tromjesečne pauze zbog povrede zgloba ruke.

Torta za šampiona
Đoković često dobija poklone od navijača, a ovoga puta tortu je dobio od mladih tenisera. Fotografije je podijelio sa navijačima na društvenim mrežama.

"Dongfeng Peugeot Future Master Master je odličan projekat i počastvovan sam što sam ambasador! Evo na fotografiji nekoliko mladih tenisera koju su uključeni u projekat. Poklonili su mi tortu, i to tortu koju su sami napravili", napisao je Đoković na Facebooku. (Novosti.rs)