230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Hard Rock Cafe stiže u Podgoricu

Dio čuvenog globalnog ugostiteljskog lanca, biće otvoren u kompleksu Atlas Capital centra.

141110-hardrock

Prvi Hard Rock Cafe u regionu, dio čuvenog globalnog ugostiteljskog lanca, biće otvoren u narednih nekoliko mjeseci u Podgorici, u kompleksu Atlas Capital centra, saznaju „Vijesti".

Lobiranje da jedan od najčuvenijih ugostiteljskih brendova dođe prije u Podgoricu nego u, recimo milionski Beograd ili neku drugu veću prijestonicu, uspješno su odradili čelnici Capital Invesmenta iz Abu Dabija, vlasnici Atlas Capital centra.

Cafe-restoran u Podgorici biće, prema saznanjima „Vijesti" u punom smislu prilagođen svim visokim standardima cijele grupacije Hard Rock, što podrazumijeva i prilično visoke cijene u odnosu na ostale slične objekte.

Hard Rock cafei prepoznatljivi su po autentičnom ambijentu, kombinacijom paba i restorana sa dodatnim prodajnim sadržajima u kojima posjetioci mogu kupiti suvenire i rekvizite sa poznatim logom.
Lanac Hard Rock cafe trenutno posjeduje 180 filijala u 55 zemalja, među kojima 40 kafića, 19 hotela i devet kasina.

141110-atlas

Prvi Hard Rock Cafe za nekoliko mjeseci: Atlas kapital centar

U brojnim lokalima Hard Rocka mogu se pronaći originalni instrumenti i muzička oprema najpoznatijih pjevača i grupa pop i rock muzike, među kojima su i gitare Erika Kleptona, Boba Dilana ili Čaka Berija, kao i cipele sa visokim potpeticama Eltona Džona i Madonini grudnjaci i korseti. Lanac je vlasnik kolekcije čak 70.000 sličnih predmeta iz istorije pop rocka.

Predmeti iz kolekcije se iz centralnog skladišta u Orlandu rotiraju redovno, kako bi posjetioci svih lokala mogli da ih vide. To znači da će i građani i gosti Podgorice biti u prilici da vide neki od čuvenih rariteta koji svjedoče o istoriji rok muzike.

Prvi Hard Rock je otvoren 1971. godine u Londonu, kada su Amerikanci Isaac Tigrett i Peter Morton, u potrazi za dobrim burgerom, otvorili vlastiti restoran kojeg su nazvali Hard Rock Cafe. Zanimljivo je da su lokaciju zakupili samo na šest mjeseci, ali je posao tako dobro krenuo da su danas jedna od najprepoznatljivijih brendova u turističko-ugostiteljskoj djelatnosti svijeta.

Hard Rock danas je prepoznatljiv i po tradicionalnoj američkoj kuhinji i američkom stilu serviranja. Beč je prvi Hard Rock cafe dobio ove godine i u njega je uloženo čak pet miliona eura. Od zemalja centralne i istočne Evrope možete ga naći u Poljskoj, Češkoj i Rumuniji.

Vlasnici lanca indijasko pleme Seminole

Vlasnik lanca Hard Rock od 2006. godine je indijansko pleme Seminole sa Floride, koje je za 965 miliona dolara preuzelo kompaniju, uključujući i ogromnu kolekciju predmeta po kojoj je brend i poznat.

Pleme Seminole broji oko 12.000 članova, a preuzimanje Hard Rocka nije neobično s obzirom na to da već imaju iskustva u upravljanju hotelima i kazinima u Tampi i Holivudu.

Seminole su posebne i zbog toga što su jedino američko pleme koje nikad nije potpisalo mirovni sporazum sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). (Vijesti.me)