230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

FUTSAL EURO: ISTORIJSKI USPJEH SRBIJE

Reprezentacija Srbije plasmanom u polufinale ostvarila istorijski uspeh. Košarkaški završetak.

160207 Futsal EP Srb Ukr Slavlje pravo

Reprezentacija Srbije pobedom protiv Ukrajine 2:1 (1:0) plasirala se u polufinale 10. Evropskog prvenstva u Beogradu, čime je ostvarila najveći domet u istoriji srpskog futsala.

U borbi za ulazak u finale Srbija će igrati sa pobednikom drugog četvrtfinalnog para Rusija - Azerbejdžan, koji se igra sutra uveče.

U dvorani Arena, pred oko 11.161 gledaocem, utakmicu su sudili: Bogdan Soresku (Rumunija) i Mark Birket (Engleska)

Strelci su bili: Kocić u 2. i Simić u 40. minutu za Srbiju, a Mikel Gricin u 24. minutu za Ukrajinu. Žuti kartoni: Aksentijević (Srbija), Žurba, Bodnar, Sorokin, Rogačov (Ukrajina)

160207 Futsal EP Srb Ukr 2

Prekršaji: prvo poluvreme - Srbija 3, Ukrajina 3 Drugo poluvreme - Srbija 4, Ukrajina 5

Sutra su na programu još dve utakmice četvrfinala. Sastaju se: Rusija - Azerbejdžan i Italija - Kazahstan.

Mečevi polufinala igraju se u četvrtak 11. februara, susret za treće mesto, kao i finale, na programu je u subotu 13. februara.

Utakmičenju po grupama Srbija jepobedila Sloveniju 5:1 i Portugaliju sa 3:1. Ukrajina je savladala Mađarsku 6:3, a izgubila od Španije 4:1.

Na prvenstvu Evrope takmiči se 12 najboljih kontinentalnih reprezentacije, koje su bile svrstane u četiri grupe po tri ekipe. Titulu prvaka Evrope brani Italija.

Srbija: Momčilović, Aksentijević- Perić, Janjić, Kocić 1, Rajčević, Živanović, Lazić, Simić 1, Rakić, Radovanović, Milojević, Pršić, Stojković. Kapiten: Marko Perić, selektor: Aca Kovačević

Ukrajina: Ivanjak, Litvinenko - Sorokin, Bondar, Žurba, Ovsjanikov, Razuvanov, Valenko, Rogačov, Koval, Mihajlo Gricin, Sorokin, Mikola Gricin 1, Fetko. Kapiten: Ivanjuk, selektor: Olesandr Kosenko

Kakav završetak utakmice. Takvo uzbuđenje do sada je donosila samo košarka. Od večeras se među najubudljivije sportoeve može dodati i futsal. Tri stotinke sekunde je ostalo do kraja kada je Miloš Simić retko atraktivnim golom matirao golmana Ukrajine i doneo istorijsku pobeu Srbiji. Tako je krunisana junačka borba naše futsal reprezentacije, pa će prvi put u istoriji biti među četiri najbolje selekcije Evrope.

Zaslužili su to momci Srbije, ne samo zbog sjajne igre protiv Ukrajine, koja se iskazala kao sjajan tim, nego i prethodnim pobedama, pre svega trijumfom protiv Portugalije.

Rano vođstvo srpske reprezentacije kao da je odredio ceo tok prvog poluvremena, jer su se domaći fudbaleri uglavnom orijentisali na odbranu svog gola i u retkim kontranapadima opasno ugrožavali gol Ukrajine. Kocić je, kao i protiv Portugalije, na vreme postigao vodeći gol, koji je Belim orlovima omogućio da do kraja prvog dela meča taktički igraju mirno, bez mnogo pritiska da moraju po svaku cenu dati gol. Dobro organizovanom odbranom Srbija je u tom delu bila lišena većih iskušenja.

Ukrajina je dobar deo prvog dela igrala na našoj polovini i jakim tempom nastojala da slomi dobru odbranu domaćeg tima. Poznati po ,,hokejaškim izmenama" gosti su puno napadali, ali je odbrana Srbije, na čelu sa kapitenom Markom Perić i odličnim Slobodanom Rajčevićem, dobro kontrolisala svaki pedalj terena ispred našeg gola.

U drugom poluvremenu gledaoci su mogli da posmatraju sasvim drugačiju igru. Gosti su zaigrali na sve ili ništa, stalno pretili i stvarali šanse. Igrači Srbije su s mukom uspevali da se odupru, ali su i u takvoj igri imali nekoliko sjajnih akcija koje su mogli da krunišu golom. Užarenoj atmosferi svojim odlukama su doprinele i sudije, pošto su nekoliko puta donele neobične odluke. To je samo razbuktalo strasti na terenu i u publici, koja je nosila naše igrače u pobedu.

foto: Starsportphoto/fss