230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Mladi iz BiH mogu aplicirati za nagradu za društvene projekte

Mladi iz Bosne i Hercegovine od danas mogu aplicirati za nagradu za društvene projekte koja je ove godine prvi put dostupna i u BiH.

160213 mladi

Nagrada za društvene promjene dio je inicijative Fondacije Mozaik, Networksa i Fondacije Dokukino kroz koju će više od pet hiljada mladih širom BiH dobiti priliku da razviju svoje ideje, a da nakon toga dobiju resurse kako bi ih pretvorili u održive biznise koji rješavaju društvene probleme.

Predsjednik Fondacije Dokukino Darko Soković novinarima u Sarajevu je pojasnio da organizatori žele da što više mladih iz BiH uspiju, da im se prenesu vještine, znanja, da im se daju resursi i kontakti kako bi uspjeli da pokrenu svoj biznis.

Istakao je da je nagrada za društvene promjene evropska nagrada koja se dodjeljuje u deset evropskih zemalja te da je namijenjena isključivo studentima, pojedincima ili timovima, prenosi Fena.

Za ovogodišnju nagradu studenti iz BiH mogu se prijaviti do sredine aprila, a prijave su na stranici socialimpactaward.ba.

Finalisti će dobiti resurse, a najbolje tri ekipe ili pojedinca će dobiti po 2.000 eura i ići će na samit u Beč, gdje će se upoznati s kolegama iz drugih zemalja.

Prijave će biti otvorene od 20.00 sati, 12. februara. (Фена)