230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Napustite GMail, vrijeme je!

Imamo nešto mnogo bolje za vas!

160830 Inbox by Gmail

Ako još uvek koristite GMail vreme je da razmislite i pređete na nešto modernije i bolje. Ne, nije GMail loš, ali Google Inbox je bolji. I dok GMail dobija sve manje funkcija (novih), Inbox polako preuzima primat među Android i drugim smartfon klijentima.

Zašto volimo Inbox - zato što je pregledniji, bolje organizova i ima funkcije koje GMail nema niti će ih dobiti (verovatno nikada). Čak je i sam Google nekoliko puta do sada najavio da će GMail biti zamenjen u budućnosti sposobnijim mejl klijentom. To vreme je blizu, pa je red i da vam predstavimo prednosti koje Inbox ima u odnosu na GMail.

Upoznajte ukratko Inbox, a posle pregledajte naših 11 razloga zašto biste trebali da otkačite GMail i okrenete se novijem i moćnijem Inboxu:

Izvor: Google.

NAJJAČA OPCIJA: Opozovite poslat mejl!
Slučajno poslat mejl?! - nikad više! Podesite vreme opoziva za poslat mejl i kliknite na komandu "Opozovi", ako iz bilo kog razloga želite da otkažete slanje mejla! Konačno!

1. Pregledniji interfejs
Iako sličan, dizajn klijenta je "prozračniji", ima više belina i lakše je pogledom, brzo pronaći određeni mejl i prilikom brzog "skrolovanja".

2. Poboljšan rad s prilozima
Priloge odmah vidite ispod naziva i prve rečenice mejla, možete ih sve pregledati i tapom otvoriti, pa i snimiti. Još neke opcije su direktno deljenje dalje ili štampanje. Olakšano je i ubacivanje priloga, kako kroz traku koja se pojavljuje u samoj mejl poruci, tako i preko klasičnog načina za ubacivanje priloga.

3. Pisanje podsetnika
Kopiran link, lista za kupovinu, podsetnik iz "To-Do" liste može biti unet u Inbox i uključen s alarmom, kako ništa ne biste zaboravili ili prevideli od obaveza (više nikada nećete sami sebi slati mejl, Inbox će vas ljubazno podsetiti da koristite "Note" funkciju).

4. Obaveštenja o putovanjima i kupovini
Ako često putujete, rezervišete karte u elektronskom obliku, onda će vas Inbox samostalno podsetiti par dana pred put da je vreme za pakovanje kofera, a ako do promene leta ili polaska dođe to će biti prikazano u automatskoj animaciji, koja preko Google servera dobija informacije o letovima i polascima u realnom vremenu. Takođe, animacija će vam reći kad je let ili polazak, na kom terminalu i na kom izlazu (pogledajte galeriju slika na kraju). Takođe, će pod opcijom "Kupovine" sakupiti sve mejlove u kojima ste ostvarili onlajn kupovinu, vaučere, kodove ili dokaze o kupovini. Sve pregledno, jasno, na jednom mestu.

5. Aplikacije u okviru Inbox aplikacije
Sad već možete da komunicirate s drugim aplikacijama kroz Inbox, npr. Trello, GitHub, Google Alerts ili Google Drive. Integracija sa YouTube servisom je sjajna, pa odmah i bez otvaranja mejla možete da pregledate video koji vam je poslat. Integracija sa Drive servisima omogućava slanje linkova, umesto fajlova, što ne samo da povećava bezbednost, nego i omogućava da pošaljete gotovo bilo šta, bilo koje veličine (što se nalazi u Google oblaku).

6. Volećete Newsletter-e (ponovo)
Bez otvaranja mejla "prelistajte" Newsletter koji vam je poslat i kliknite na linkove koji su u njemu ili ih ignorišite - sjajan način brzog čitanja mejlova, a da ništa ne propustite.

7. Prečice (sjajne su)
Prelaskom mišem preko mejla pojavljuju se plutajuće prečice da mejl označite pročitanim, čak i da ga ne pročitate, za brisanje ili odlaganje. Jedan klik, toliko je brzo! Tu su još i odlaganje mejla tj. odgovora na mejl, oznaka "Gotovo" i selektovanje (izbor) više mejlova za "Gotovo" oznaku ili brisanje odjednom.

8. Unapređeni odgovori na mejlove
Ako ste mejl pročitali, a ne znate šta da odgovorite, nemate spreman odgovor ili samo želite da stavite do znanja osobi da ste mejl pročitali, ali ćete se javiti kasnije - koristite pametne odgovore na mejl. Automatski, pametni odgovori pojavljuju se na jeziku koji Inbox koristi i kreira ih veštačka inteligencija, što omogućava da budu sadržajniji od automatskih, uobičajenih odgovora. Zapravo, Inbox uči kako odgovarate na mejlove i nudi vam opciju da iskoristite automatski generisan odgovor ili čak samo smajli i emotikon.

9. Odložite mejlove
"Snooze" opcija je kao ona koju besomučno koristimo svakog jutra s alarmom - odlaže mejl za period koji vi definišete. Ne morate da odgovorite na mejl odmah, a Inbox će vas podsetiti da bi trebalo da odgovorite kad mu kažete da to uradi i nikad nećete "ispasti" neodgovorni prema pošiljaocu mejla. Zgodno, zar ne?!

10. Radi i na vebu!
Inbox radi kroz aplikaciju i na vebu, što znači da svuda možete da ga koristite.

Ovo je, naravno, samo deo sjajnih funkcija i preporuka zašto bi trebalo već danas da pređete na Inbox - verujemo da će vam promena biti odlična!

Inbox za Android dostupan je OVDE, za iOS ga preuzmeite ODAVDE.

Autor: mondo.rs