230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

VELIKA POBJEDA: Srbija u finalu Evropskog prvenstva u vaterpolu!

"Delfini" će u subotu braniti evropsko zlato! Pobedili su svetskog prvaka, Hrvatsku i ponovo ušli u meč za titulu prvaka Starog kontinenta!

180727 srbija finale

Gladijatorska borba i slatka osveta velikom rivalu!

Srpski vaterpolisti plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Barseloni, jer su u polufinalu pobedili Hrvate, svoje "dužnike" iz Budimpešte, koji su im prošlog leta oduzeli svetsko zlato.

U međuvremenu su se "barakude" popele na taj tron, pobedile "delfine" još dva puta u Evropa kupu i došle u Barselonu bez Sandra Sukna, ali i sa velikim samopouzdanjem iz tri uzastopna trijumfa protiv srpske selekcije.

Ove večeri, u Barseloni, "delfini" su uz ogroman trud vratili stvari na svoje mesto!

Srbija - Hrvatska 9:7 (5:3, 1:1, 1:1, 2:2)

Izabranici Dejana Savića vodili su od početka do kraja, spartanskom odbranom zaustavili napadače "barakuda" iako su na drugoj strani trpeli i nesportske udarce, poput Fatovićevog (nekažnjenog!!) krošea u lice kapitena srpskog tima Filipa Filipovića.

Nervoza svetskih prvaka nije iznervirala "delfine", olimpijske i evropske šampione, pa ih je Miloš Ćuk uveo u napadački ritam sa tri gola u prvoj četvrtini. U nastavku, uz ogroman napor u defanzivi, posle Ćukovog isključenja odgovornost u napadu preuzeli su na prvom mestu Dušan Mandić (tri gola), a uz njega i Andrija Prlainović i Stefan Mitrović (obojica po jedan).

Za to vreme odbrana je radila praktično kao sat. "Delfini" su konstantno pritiskali najopasnije hrvatske šutere, zaustavili Antea Vukičevića, kapitena Andra Bušljea i pred svojim golom napravili temelj za veliku pobedu, kojom su pokazali da im je i dalje mesto u borbama za zlato.

Dejan Savić je pozivao tajm-aute, govorio igračima da razume da su "mrtvi" od umora, a oni su u igri dovodili sebe do krajnje granice izdržljivosti. I uspeli su. I pobedili su. I uveli su Srbiju u četvrto uzastopno finale Evropskog prvenstva, u kojem će igrati i za četvrto uzastopno zlato!

Finale je zakazano za subotu u 22.15 časova, a rival "delfinima" biće pobednik duela Španija - Italija (četvrtak, 22 časa).

Bazen Pikornel.
Gledalaca: 3.000.
Sudije: Naumov (Rusija), Korizna (Poljska).
Igrač više: Srbija 11 (5), Hrvatska 12 (3).
Dva igrača više: Srbija 1 (1), Hrvatska 1 (0). Peterci: Hrvatska 1 (1)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Rašović, Ranđelović, Ćuk 3, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 1, S.Mitrović 1, B.Mitrović (sedam odbrana). Selektor: Savić.

HRVATSKA: Bijač (sedam odbrana(), Macan, Fatović, Lončar, Joković 1, Buljubašić, Vukićević 3, Bušlje 2, Lovre, Vrlić 1, Šetka, Garsija, Marcelić. Selektor: Tucak 

 (Izvor: Mondo)