230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

ĐOKOVIĆ POSTAO BESMRTAN: Novak pregazio Federera u finalu Sinsinatija i ušao u istoriju kao prvi teniser sa svih 9 MASTERSA! 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Sinsinatiju pobedom nad Švajcarcom Rodžerom Federerom sa 6:4,6:4 i na taj način osvojio sve Masters trofeje koji postoje. Još ranije Novak je osvojio Dejvis kup i objedinio sve Gren Slemove.

180820 novak

Novak je na ovaj način osvojio Zlatni Masters, ono što niko nije uspeo nikada u istoriji ovog sporta. 

Djoković je dobro počeo meč, već u prvom gemu je došao do brejk lopti, ali ih nije iskoristio. Usledili su sigurni servis gemovi na obe strane, da bi srpski teniser u sedmom gemu došao do brejk lopte koju je iskoristio posle neiznudjene greške Federera iz forhenda.


On je potom sigurnim servisima potvrdio prednost brejka, a posle brzo osvojenog gema Švajcarca, došao i do vodjstva od 1:0 u setovima na svoj servis.

Početak drugog seta doneo je sličan rasplet kao i prvi, Djoković je pretio, ali nije došao do brejka. Usledio je ipak brejk Švajcarca i vodjstvo od 2:0, medjutim, srpski teniser je odmah uspeo da uzvrati i izjednači na 2:2.

Sedmi gem drugog seta takodje je bio odlučujuć. Federer je opet, kao i u prvom setu pri rezultatu 40:40, napravio duplu grešku, a potom je na brejk lopti usledio odličan pasing-šot Djokovića za vodjstvo od 4:3.

Bez mnogo neizvesnosti Djoković je priveo meč kraju i došao do novih 1.000 poena na ATP rang-listi.

Posle ovog turirna Novak će ponovo napredovati na ATP listi. Na novoj listi Đoković će biti šesti teniser sveta.