230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Preko 13.000 evra prikupljeno u Dobrotvornoj akciji SRPSКA ZA GRČКU

Na inicijativu studenata iz Republike Srpske, koji su studirali u Grčkoj kao stipendisti Republike Grčke i Atinske Arhiepiskopije, a u organizaciji Srbskog sabranja „Baštionik“ iz Banje Luke i Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“ iz Trebinja, organizovana je dobrotvorna akcija prikupljanja pomoći za bratski grčki narod postradao u velikom požaru 2018. godine. 

181217 nasljedje

Takođe, ovu dobrotvorno-bratsku akciju u mnogome je pomogla i Srpska pravoslavna Crkva u čijim hramovima je prikupljan veći dio pomoći. Osim u pravoslavnim hramovima, pomoć se skupljala uplatama naposeban žiro račun i putem MTEL humanitarnog broja.

Tokom dobrotvorne akcije u trajanju od tri mjeseca prikupljeno je 13.290 €, a novac je uplaćen na poseban račun Mitropolije Кifisije, na čijem području se i desio požar. Prikupljeni novac će biti dostavljen najugroženijim stradalim porodicama za obnovu i izgradnju kuća, ali i druge potrebe u cilju obnove i normalizacije života.

Ovom akcijom smo pokazali da srpski narod Republike Srpske nije zaboravio pravoslavni grčki narod u njihovom stradanju, već je pružio bratsku ruku pomoći, kao
što je to nama činio grčki narod u nevoljama i stradanju, od prvog svjetskog, pa do posljednjeg Odbrambeno-otadžbinskog rata (1991-1995).

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način učestvovali i pomogli ovu dobrotvorno-bratsku akciju!

Predsjednik udruženja
Saša Pešikan