230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Drinska regata od 17. do 21. jula

Opština Bajina Bašta i Turistička organizacija ove opštine već četvrt veka organizuju Drinsku regatu koja je najveća manifestacija na vodi u ovom delu Evrope i jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u Srbiji.

190612 regata

Ovogodišnja 26. Drinska regata održaće se od 17. do 21. jula a veliki spust Drinom je u subotu, 20. jula.

Кao i ranijih godina veliki deo sadržaja manifestacije su koncerti koji se održavaju u centru Bajine Bašte i na izletištu Rača. Кako za Drina Info kaže Dejan Mlađenović, direktor Turističke organizacije „Tara-Drina“, otvaranje manifestacije će biti u sredu kada će koncert u gradu održati Sanja Ilić i grupa Balkanika.

Кako je već uobičajeno, četvrtak je vezan za Perućac i takmičenje u pripremanju riblje čorbe uz muzički program pored najkraće reke u Evropi – reke Godine. U petak će na izletištu Rača, pored reke Drine, biti održan veliki koncert Lepe Brene dok su u subotu na istom mestu koncerti grupe Odgovor iz Čačka, Marije Šerifović i grupe Riblja čorba.

Sve dane trajanja Drinske regate na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti održavaće se Sajam suvenira, domaće radinosti, meda i rakija uz brojne sadržaje za zabavu kao i veliki broj aktivnosti za najmlađe posetioce manifestacije.

Ono što posebno naglašava direktor TO „Tara-Drina“ je izuzetan akcenat na bezbednosti svih učesnika manifestacije. Turistička organizacija je preduzela opsežne mere kako bi bezbednost na vodi bila na maksimalnom nivou a pozivamo sve učesnike da se pridržavaju pravila sa kojima ćemo upoznati sve posetioce. Pravila su istaknuta na našem sajtu i društvenim mrežama a biće i na bilbordima, posterima i flajerima Drinske regate – naglašava Mlađenović.

Za razliku od prethodnih godina ovaj put neće biti naplate kotizacija za učesnike spusta na Drinskoj regati ali će sva plovila dobiti nalepnice za čamce sa brojevima, pravilnike plovidbe i džakove za odlaganje smeća.

 Drina Info / GZS