230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Podmažite kuglagere za KAROTRC 2020

Treća trka karića, u organizaciji Nevladine organizacije Maškare, biće održana 7. marta u Herceg Novom, a prijave za najluđu vožnju ulicama grada počeće u petak.

200123 karotrc

Trka karića je prva trka takve vrste u Crnoj Gori i Herceg Novom, a i ove godine organizujemo je u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, Turističkom organizacijom i JUK Herceg Fest, u sklopu Programa 51. Praznika mimoze.

Prijave, za autentičnu trku djetinjstva i mladosti Novljana, koja vraća zaboravljeno, trajaće od 24. januara do 29. februara u ponoć.

Trka će biti organizovana 7. marta sa početkom u 12 sati, čemu će prethoditi lična prijava takmičara, tehnički pregledi ispravnosti samih karića i provjera zaštitne opreme. Pravilnik i propozicije će biti, kao i do sada, bez izmjena, i biće dostupne za svakog ko se želi prijaviti. Prijave će biti „on line“, što znači da će se svi prijavljivati direktno preko linka

Link za prijavu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFotiAmd6Of2gp6et_r9nAbP-FEurhENtTGu4Nv6g2SdusEw/viewform,

s tim da će se moći prijaviti i usmenim putem na brojeve telefona: 

Pravo da se prijavi imaju svi od 14 godina pa naviše. Staro, mlado, žensko i muško, u kategorijama jednosjeda, dvosjeda i trosjeda. Napominjemo, da je trka međunarodnog karaktera i da se mogu prijaviti i učesnici iz regiona. Takmičari od 14 do 18 godina jedino moraju uz dopuštenje jednog od roditelja i pisane izjave istog da se prijave.

Nagradni fond će biti veći u odnosu na prošlu godinu i kako bude trka starija tako ćemo se i mi truditi da budemo što interesantniji za takmičare.

Što se tiče izmjena same trke, neće biti ništa što će uticati na konačan ishod rezultata, osim u djelu što atraktivnijeg događaja.

NVO Maškare, kao organizator u skladu sa Pravilnikom, može izmjeniti neke detalje koji će ići u prilog što boljoj organizaciji samog događaja.

Staza ostaje ista na dionici od starog Rudnika do Škvera, đe će biti upriličena gozba za takmičare i posjetioce uz muzički dio programa.

Ulica od Novljanke do Škvera će biti zatvorena za sva motorna vozila i s tim u vezi „NU bez konja i benzina“ doprinjet ćemo i čistijem vazduhu, bar na 1 dan.

Još jednom pozivamo sve koji su zainteresovani da se prijave, a građane ako nisu do sad, da ovaj put sa kamerama i dlanovima isprate ovaj jedinstveni događaj.

Mi smo jako ponosni na ovakav projekat i to što smo prvi put u Crnoj Gori organizovali jedan ovakav događaj daje nam još veću motivaciju da budemo najbolji u svemu što radimo.

Napominjemo i da će sedam dana kasnije, 14. marta, uz podršku Opštine Herceg Novi, a u organizaciji NVO Maškare, biti organizovan 5. međunarodni karneval u Herceg Novom, koji će biti na ulicama grada u popodnevnim časovima.

To je uvertira u ceremoniju zatvaranja 51. Praznika Mimoze, tradicionalnom spaljivanju krnevola, i velikom koncertu Željka Joksimovića.

Definitivno sve miriše na fešte. Vidimo se! (Herceg Novi Cool)