230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Najveće balkansko vinsko takmičenje u julu u Beogradu

Deveto izdanje najvećeg balkanskog vinskog takmičenja – BIWC (Balkans International Wine Competition) biće održano u Beogradu od 15. do 17. jula.

200520 crveno vinо

Ilustracija (Foto: JirkaBursik/shutterstock.com)

Odluku su u Sofiji saopštili organizatori takmičenja, koje će ove godine prvi put biti održano van glavnog grada Bugarske.

Organizatori su podsjetili da suvi dalje u toku prijave vinara za takmičenje, koje je tokom proteklih osam godina steklo reputaciju najvažnijeg ocjenjivanja vina na Balkanu.

Pošto sudije ocjene prijavljena vina, biće održana i degustacija za uvoznike i distributere iz Srbije, sa Balkana i iz cijelog svijeta. Ovaj događaj zakazan je za 17. jul u hotelu Falkensteiner u Beogradu, a organizatori BIWC-a najavljuju da će to biti odlična prilika da se probaju vina poslata na ovo veliko ocjenjivanje.

Kada je riječ o vinskom festivalu koji je trebalo da se održi posle BIWC, ispred Palate kulture u Sofiji, njegova sudbina je i dalje nepoznata. Organizatori BIWC-a kažu da čekaju odluke vlasti u Bugarskoj u vezi sa javnim skupovima. Takmičarski dio ovogodišnjeg festivala BIWC trebalo je da bude održan u Beogradu od 28. do 30. maja, a festival od 11. do 13. juna u Sofiji. (Izvor: Ekapija)