230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Predstavljeno vino roze sa potpisom Dolce & Gabbana

Sicilijanski vinari iz čuvene kuće Donnafugata, čija su vina rado viđena i na našim vinskim događajima, napravili su roze u kolaboraciji sa modnom kućom Dolce & Gabbana.

200521 vinodolce

Izuzetno atraktivno vino Rosa 2019 predstavlja kupažu autohtonih sorti Sicilije, nerelo maskalezea i nocere, a grožđe dolazi sa položaja na obroncima vulkana Etna i brda Kontesa Etelina kraj Palerma.

Zanimljivi roze odlikuje se, kako navode u kući Donnafugata, elegantnim mirisom jasmina, divljih jagoda, bresaka i bergamota. Etiketa, šarena i vesela, inspirisana je čuvenim sicilijanskim kočijama, koje se tradicionalno boje u vedre boje cvijeća. Dvije kuće kažu da će nakon promocije ovog vina uslijediti nove zanimljive vinske kolaboracije.

- U našoj kući veoma smo željeli da učestvujemo u pravljenju rozea, jer smo fascinirani bojom ovog vina. Ime Rosa odabrano je kako bi precizno naglasilo njegovu jedinstvenu ličnost - navode u modnoj kući Dolce & Gabbana, čiji su dizajneri kreirali etiketu koja će svakako predstavljati atrakciju svuda gdje se ovo vino bude služilo.

Još nije poznata cijena vina, a Donnafugata navodi da će prodaja početi u junu, prije svega u prodavnicama na internetu. (Izvor: Vino&fino)