230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Đoković: Odigrao sam savršen meč

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković rekao je da je odigrao savršen meč i da mu je dobar servis pomogao da brzo i ubedljivo pobedi Amerikanca Endija Rodika na Olimpijskom turniru u Londonu.

120801-nole

Ðoković je za samo 55 minuta eliminisao Rodika i nadmašio Švajcarca Rodžera Federera, koji je prethodno dobio Francuza Žilijena Benetoa za samo 58 minuta.

"Bio je ovo savršen meč u svakom pogledu. Servirao sam dosta asova i imao mnogo lakih poena posle prve serve. Trudio sam se da vraćam lopte u teren i terao ga da igra. To je bila taktika koju sam želeo da primenim i uspeo sam u tome", rekao je Novak posle pobede nad Rodikom sa 6:2, 6:1.

On je dodao da bi mu mnogo značilo da u Londonu osvoji zlatnu medalju.

"Zlato bi mi mnogo značilo, jer ovde igram za svoju državu. Svi smo ponosni što nosimo ime Srbije na majicama i trenerkama i trudimo se da to i opravdamo što boljim rezultatima. Borićemo se da donesemo uspehe naciji i da obradujemo navijače", rekao je Ðoković.

Srpski teniser će u osmini finala u sredu od 15 časova igrati protiv Australijanca Lejtona Hjuita, koji je pobedio Hrvata Marina Čilića sa 2:0, po setovima 6:4, 7:5.

"Svi vrlo dobro znamo kakvu je Hjuit karijeru imao i nipošto ga ne treba otpisivati", kazao je Novak i dodao da se polako ali sigurno privikava na klizavu travu.

"Tereni su drugačiji nego obično, ali čestitam Vimbldonu što je uspeo da ih pripremi za Igre. Malo su klizaviji i lopta odskače niže, međutim, svima je isto. Važno je ostati što oštriji od starta, jer se sve brzo završava. Ako izgubite koncentraciju, možete lako da izgubite i meč", zaključio je Nole.

Conga i Raonić odigrali najduži set u istoriji Olimpijada

Francuski teniser Žo-Vilfred Conga i Kanađanin Miloš Raonić oborili su danas olimpijski rekord u dužini trajanja jednog seta.

U trećem odlučujućem setu Conga je došao do plasmana u 3. kolo posle 25:23.

Raniji rekord Igara bio je 30 gemova kada je 2004. godine u Atini Čileanac Fernando Gonzales pobedio Amerikanca Tejlora Denta (16:14), u trećem setu koji je odlučivao za bronzanu medalju. (Vesti-online)