230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 

Kolumna: Istina živa!

Od sjajnih vijesti iz Trebinja koje su obilježile proteklu nadelju, izdvojićemo dvije najvažnije. Prva bi bila  pronalazak velikih naftnih polja u naselju Gorica.

110401-evrad

Kako javljaju nadležni trebinjski stručnjaci potvrđen je podatak sa nove bušotine i može se sa sigurnošću reći da ležimo na nafti. Predstavnici opštine Trebinje koja je 100 % vlasnik novoosnovanog preduzeća Trebinje-Njeft, objavili su na današnjoj vanrednoj sjednici, kako Trebinje konačno postaje zemlja misirska. Ovo preduzeće raspisalo je danas i konkurs za prijem novih 125.000 radnika.

Skupština je donijela i određene zaključke pa donosimo neke od najvažnijih.

110401-Naftna_busotina

Svi stanovnici Trebinja od danas su oslobođeni plaćanja :

- Poreza
- Struje
- Vode 
- Nafte
- Gasa
- Telefona
- Interneta 

Svi trebinjski studenti od danas će biti stipendirani sa po 4.500 KM, kao i svi oni koji žele da se doškoluju. Nema više nezaposlenih, korupcije, nepotizma i ostalih evropskih vrijednosti. Povodom otkrića ogromnih količina nafte na teritoriji naše opštine, oglasio se i Predsjednik Vlade Ruske Federacije, gospodin Vladimir Putin. On je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio da je zajedno sa već trebinjskim prijateljima usaglasio zajednički nastavak izgradnje gasovoda Južni Tok, koji u novonastaloj situaciji mijenja trasu i iz Rusije preko Crnog mora, pa preko Trebinja i dalje dnom Sredozemnog mora nastavlja do Kejptauna. Neposredne informacije vidićemo sutra, prilikom prve u nizu posjeta premijera Putina, našem gradu, na kojoj će doći do potpisivanja novih obostrano korisnih dugugodišnjih ugovora.

U 17 i 30 časova održaće se konferencija za štampu na kojoj će se obratiti predstavnici obje svjetske firme: Trebinje-njeft i Gasprom-njeft. Poslije konferencije premijer Putin će primiti sve gladne novinare i ostale goste koji će ovom prilikom biti služeni svjetskim i trebinjskim brendom iz restorana TDS Tarana. Nezvanično saznajemo da premijer Putin najviše uživa u tripicama, tako da se tripice već uveliko krčkaju.

110401-Novak-Djokovic

Druga sjajna vijest je današnja izjava Novaka Đokovića koji je objavio da prodaje kuću u Monte Karlu i definitivno i trajno se seli u Trebinje. Plac nove kuće Đokovića je naravno u naselju Bregovi. Moramo reći da je Novak odlučio da postane stanovnik našeg malog grada, prije otkrića naftnih polja u Trebinju. Novak je danas uputio donaciju novoosnovanoj trebinjskoj Akademiji dramskih umjetnosti, na čemu mu se u ime svih građana zahvalio dekan akademije gospodin Petar Božović, koji je ovom prilikom pomenuo i sjajnu atmosferu u gradu na Trebišnjici kako sada tako i prilikom osnivanja Akademije. „Hvala, svim trebinjskim skupštinarima na razumjevanju i količini energije i dobrote koju su uložili svih ovih mjeseci i godina." rekao je Božović. Na gore pomenute tripice su naravno pozvani i Novak i Petar, ali kako iz povjerljivih izvora saznajemo da će se ručku odazvati samo Božović koji će uz tripice probati sve ostale specijalitete sa menija.

Novak je obećao novinarima da će u sklopu sutrašnje svečanosti imitirati određenu trebinjsku "gospodu". Ipak je njemu vjerovati jer je on jedini srbin, sada već i trebinjac, koji pošteno živi od reketa. 

Lokoportal će Vas o ovim i sličnim aktivnostima i ubuduće izvještavati sa lica mjesta, a za sutra očekujemo preko 2 milijarde posjeta na našem sajtu, jer je pomoćnik urednika sajta upoznao mlađu Putinovu kćerku, pa će "igrom slučaja" serveri Kremlja i KGB-a, kao i većina ruskih vojnih satelita biti preusmjereni samo na Trebinje i Lokoportal.

Ostale, isto tako sjajne vijesti o frekvenciji letova sa lokalnog aerodroma, količini linija i pravaca sa novoizgrađene autobuske stanice, broju zaposlenih u Trebinjerisortu i sve ostalo sjajno i dobro sada nećemo prenositi. Toliko za ovaj put, Vi uživajte u trebinjskom nebu, suncu i šetnji, danas ovoga prvog aprila, sa osmjehom na licu i tihim i radosnim aprilili....

                                                                                         L.