230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prvo Etno selo u Trebinju

Trebinje, 02.09.2010. Na prelijepoj lokaciji, na 1 km od centra grada, pored samog izvora Studenac, u planu je prvo Etno selo u Trebinju, koje bi trebalo da se otvori početkom sledeće godine.

Etno selo se će se prostirati na oko 3 duluma zemlje. U budućem Trebinjskom etno selu će posjetioci moći da prenoće u etno kućama, koje će imati po dvije sobe i kupatilo. U restoranu koji će se nalaziti u blizini služiće se tradicionalna jela koja su tipična za ovo područje.

Sportske aktivnosti

Etno selo koje se gradi u blizini Studenca će nuditi i mogućnost za sportske rekreacije i aktivitete. U selu će biti smješteni i kompleksi sportskih terena kao što su tereni za odbojku, tenis, te mali i veliki fudbal. Veliki fudbalski teren bi trebao da se izgradi preko puta ulice, na za sada neobrađenom zemljištu.

Pronađen most

Izvođači radova su na lokaciji sela slučajno otkrili ostatke jednog starog mosta iz Rimskog perioda. Na otkriće su sa oduševljenjem reagovali i Trebinjski arheolozi, koji su se založili da se most ostavi netaknut. Na ovaj način će ovaj kompleks dobiti jos jedan razlog za posjetu.

Kupanje na Trebišnjici

U kompleks Etno sela na Studencu spada i kupalište sa obalom koja će biti napravljena uz obalu rijeke Trebišnjice. Nadamo se da ćemo se sledeće godine okupati na još jednom predivnom kupalištu na Trebišnjici.