230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ukradenim Golfom bježao policiji

Jučer 14.12.2010. oko 00:30 h, prilikom kontrole saobraćaja u Blidinjskoj ulici u Posušju, policijski službenici PU Posušje izdali su naredbu za zaustavljanje vozaču motornog vozila marke VW Golf tip II, BH registarskih oznaka, na koju se vozač oglušio i dao u bijeg u smjeru Širokog Brijega.

101215-stop-policija

Dolaskom u mjesto Rastovača vozilo je sletilo s ceste, a vozač je pješke pokušao pobjeći u čemu su ga spriječili policijski službenici koji su za navedenim vozilom krenuli u potjeru, nakon što se nije zaustavilo na znak "STOP POLICIJA". Vozač je priveden u službene prostorije PU Posušje, izvršenim legitimisanjem utvrđeno je da se radi o M.Š. (18) iz Bileće, a takođe je utvrđeno da isti nema položen vozački ispit.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o M.Š. iz Bileće koji se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela - prikrivanje iz čl. 300. KZ-a FBiH.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da navedeno vozilo potiče iz teške krađe, počinjene u Bileći, nakon čega je nad M.Š. (18) izvršena kriminalistička obrada.

PU Posušje u redovnom će postupku Županijskom tužiteljstvu podnijeti izviještaj o počinjenom kaznenom djelu protiv M.Š. (18), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prikrivanje, iz čl. 300. KZ-a FBiH.

Takođe, poštom ćemo M.Š. (18) uručiti prekršajni nalog zbog počinjenih saobračajnih prekršaja – vožnje bez položenog vozačkog ispita i nepostupanja po naredbi ovlaštene službene osobe.

Navedeno vozilo, kao i osumnjičenog, juče smo predali policijskim službenicima PS Bileća na daljnje postupanje, saopšteno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH. (Bljesak.info)