230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Predstavljamo Vam "Prikaze" iz Praćišta

Trebinje, 29.12.2010. Imali smo zadovoljstvo razgovarati sa glumcima najpopularnije crnogorske serije "Nijesmo mi od juče", Danijelom Prašćevićem (Borom) i Zoranom Mirićem (Jokom).

101229-prikaze_003

Pet godina uspješnog rada

U veoma ugodnom i opuštenom razgovoru sa njima zaista smo uživali. Podsjećamo da dolaze iz Herceg Novog, gdje žive i rade, a ne iz Bijeljine kako svi misle i pričaju ovih dana. Dakle, ovi Crnogorci rade na snimanju serije "Nijesmo mi do juče" već dugih i uspješnih pet godina i iza sebe imaju oko stotinu urađenih epizoda i veliki broj izvedenih predstava, kako u Crnoj Gori, Srbiji,  tako i u BiH. Do sada smo ih mogli gledati na BN bijeljinskoj televiziji i na Herceg TV televiiziji. Trebinjci su takođe imali šansu da ih vide prije manje od mjesec dana u Domu kulture, gdje su uživo odigrali jednu predstavu za trebinjsku publiku. 

101229-prikaze1

Snimaju novi serijal

"Trenutno snimamo novi serijal od 12 epizoda, koji će početi da se prikazuje 6. marta 2011. godine na BN televiziji. Tematika je nova, priče su modernije i urbanije, ali i dalje ne odstupamo od originalne ideje serije, a to su tumačenje i doživljavanje raznih društvenih pojava i političkih previranja u svijetu oko sebe", rekao je Danijel Prašćević (Boro) za Lokoportal.

Prikaze

Otac Boro opsednut je EU i skorašnjim sinovljevim odlaskom u inostranstvo, od kojeg mnogo očekuje. Joke, Gvido i Boro Prikaza žive u zabačenom crnogorskom selu Praćište, sin Gvido, izložen očevom pritisku, zbunjen je i nezainteresovan za njegove fikcije, bez predstave o EU i zemlji u koju treba da putuje. Tu je i majka Joke "moralni" stub prodice Prikaza, nepopravljivi komunista, slijepo odana muževljevim iskrivljenim pogledima na stvarnost ...

101229-prikaze2

O Trebinju sve najbolje

Ovo je najljepši grad na svijet, često smo ovdje, uvijek je lijepo vrijeme, uvijek rado dođemo da se odmorimo i opustimo, a posebno u večernjim časovima, jer je kako kažu Zoran i  Danijel, provod mnogo bolji nego u Herceg Novom u ovo doba godine.

Gvido - Bojan Kaljević nije bio na našem razgovoru pa ga ovim putem pozdravljamo.

Saradnja

Od sada ćete na Lokoportalu moći pobliže da pratite dešavanja u njihovom svijetu, njihovim daljim planovima i ostvarenjima.

Pogledajte par njihovih epizoda na Lokoportalu.