230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trojka iz Bloka: Švajcarska za Samardžiće iz Nevesinja

Krajem maja predstavnici Humanitarne organizacije Srbi za Srbe posetili su porodicu Samardžić iz sela Postoljani kod Nevesinja u Republici Srpskoj i odlučili da im pomognu dogradnjom nove kuće, pošto je stara kuća u izuzetno lošem stanju.

161116 svajcarska za nevesinje 2

Samohrana majka Željka sa decom Božom (25), Ilijom (23), Lazarom (19) i ćerkom Jovanom (14) dobila je pomoć iz daleke Švajcarske, sa prvog turnira Trojka iz bloka koji je održan u Romontu, odakle je, uz pomoć 54 šutera i ostalih donatora, obezbeđen građevinski materijal u vrednosti od 6.235 KM! Obaveštavamo javnost da su radovi kod Samardžića završeni – dograđen je sprat i podignuta je krovna konstrukcija, i na taj način je porodici pružena mogućnost da na jakim osnovama nastave da grade bolji život.
161116 svajcarska za nevesinje 1

Radovi na novoj kući koja je prvi korak ka novom i boljem životu započeli su krajem jula, i od tada porodica Samardžić zna da ima nekoga ko zaista održava obećanja i ko će im pomoći da stanu na noge.
161116 svajcarska za nevesinje 3

Sinovi Božo, Ilija i Lazar su najveća snaga svojoj majci, rade i pomažu joj na svakom koraku, a upravo zbog te sloge i vrednoće Humanitarna organizacija Srbi za Srbe je odlučila da im pomogne.

Kada su počeli radovi na novoj kući, Samardžići su izneli najveći deo posla i dokazali da je pomoć otišla u prave ruke: ozidano je potkrovlje, izliveni cerklaži, a za krovnu konstrukciju su izliveni simsovi na lastavicama, postavljen je lim na simsovima i postavljene su grede i crepovi.

Nova kuća izgrađena je uz pomoć dobrih ljudi iz Švajcarske i radni i vredni duh bogate evropske zemlje preneo se i na Samardžiće.

Pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe i prilozima pomognu projekte Humanitarne organizacije Srbi za Srbe koji imaju za cilj da pomognu socijalno ugrožene višečlane srpske porodice širom Balkana.

(Izvor: Trojka iz bloka)