230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počela nova sezona Malih olimpijskih igara Srpske

U Bileći je održano regionalno takmičenje u okviru Malih olimpijskih igara Republike Srpske, u odbojci i rukometu, za učenike osnovnih škola iz Bileće, Trebinja, Gacka, Ljubinja, Nevesinja, Foče i Kalinovika.

170319 мои

U muškoj konkurenciji u odbojci najbolji su bili, tradicionalno, učenici JU OŠ „Sveti Sava“ iz Ljubinja, drugo mjesto osvojila je JU OŠ „Veselin Masleša“ iz Foče, dok su treće mjesto zauzeli učenici JU OŠ „Sveti Sava“ iz Bileće.

U ženskoj odbojci zlatnom medaljom okitile su se učenice JU OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ iz Bileće, dok su druge bile učenice JU OŠ „Sveti Sava“, takođe iz Bileće, a treće mjesto osvojila je ekipa JU OŠ „Sveti Sava“ iz Gacka. Kada su u pitanju najbolji pojedinci, u muškoj konkurenciji, najbolji poenter je Milenko Kozić, a igrač Ilija Krunić, oba iz JU OŠ „Sveti Sava“ Ljubinje. U ženskoj konkurenciji najbolji poenter je Ivana Kapor iz JU OŠ „Sveti Sava“ Bileća, a igrač Milica Bojović iz JU OŠ „Petar II Petrović Njegoš“, takođe iz Bileće.

Što se tiče rezultata u rukometu, pobjednik današnjeg takmičenja je JU OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Trebinja, a drugo mjesto osvojila je JU OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ iz Bileće. To su ujedno bile i jedine prijavljene ekipe u muškoj konkurenciji. U ženskom rukometu jedina prijavljena ekipa bila je JU OŠ „Vuk Karadžić“ iz Trebinja. Najbolji strijelac u muškoj konkurenciji je Milan Popadić iz JU OŠ „Petar II Petrović Njegoš“ Bileća, golman Đorđe Sikimić, a igrač Igor Grk, oba iz JU OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Trebinje.

Utakmice su se igrale u fiskulturnoj sali JU OŠ „Sveti Sava“, koja je bila odličan domaćin takmičenja, i uporedo, u sportskoj dvorani. U sportskoj dvorani igrao se rukomet i veći dio odbojkaških utakmica.

Republičko takmičenje u odbojci biće održano 27. i 28. maja 2017. godine, a domaćin je Semberska regija (Bijeljina). Republičko takmičenje u rukometu zakazano je za 19. i 20. 04. 2017. godine u Banja Luci.

Pobjednicima želimo puno uspjeha na Republičkim finalima.