230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počeli "Trebinjski dani fotografije"

U Muzeju Hercegovine u Trebinju otvorena je izložba fotografija članova Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH.

170714 фкк


Izložbom pod nazivom "Foto BiH 2017" počeli su "Trebinjski dani fotografije", koje već osmu godinu organizuje Foto-kino klub Trebinje.
Predsjednik Asocijacije za umjetničku fotografiju BiH Ozren Božanović istakao je da je izložba svake godine dobija na većem kvalitetu i da je ovogodišnja iskorak u odnosu na prošlu godinu.
On je napomenuo da su Trebinjci sinoć imali priliku da pogledaju oko 100 fotografija 50 autora, među kojima su nagrađene Dragana Prole u kolor tehnici i Srđana Dunđerovića u crno-bijeloj tehnici.

Na otvaranju manifestacije upriličen je koncert klasične muzike na kojem je nastupio trio "Arbor Vitae" u čijem sastavu su: Helena Mamić - sopran, Jelena Kovačević - klavir i Lorena Milina - violina.

Članovi Foto-kino kluba Trebinje Nermin Smajić sa fotografijom "Zub vremena" osvojio je drugu nagradu u konkurenciji monohrom fotografija, dok je u istoj kategoriji Radoje Elez, fotograf prve klase, dobio pohvalu za fotografiju "Brko".

Na izložbi su predstavljeni i radovi članova Foto-kino kluba Trebinje Predraga Mucovića, Dušana Vukovića, Siniše Stanišića i Radovana Dangubića.

Iz Foto-kino kluba Trebinje najavili su da će u okviru ovogodišnjih Dana fotografije tokom jula i avgusta biti priređeno više foto-izložbi, kao i škola fotografije.

"Trebinjski dani fotografije" održavaju se u okviru manifestacije "Trebinjsko kulturno ljeto".

(Srna/Lokoportal)