230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Foto vijest: Oborena zdrava stabla lipa u centru grada

Danas su oborena i uklonjena stabla lipe u centru Trebinja, ispred hotela koji je jos uvijek u izgradnji na lokaciji starog Đačkog doma.

170717 липе 18

U ranim jutarnjim časovima počelo je uklanjanje lipa od strane investitora hotela. Građani koji su prolazili ili su bili u obližnjim kafićima su se čudili ovome, a neki su i ljutito komentarisali događaj. 

Građevinski radnici su ranije rušili plato ispred budućeg hotela. Plato je uzvišen u odnosu na trotoar i put, pa je korijenje lipa ostalo polugolo nakon što je srušen plato, te odvezen materijal. Kako lipe nisu imale dovoljnu podršku u zemlji nastao je problem. Jedna lipa se srušila na preostale dvije, pa je prijetio rizik da će se sve tri srušiti na pod i na obližnje zgrade. Sreća je da se nisu srušile, jer bi u tom slučaju moglo biti i stradalih prolaznika. Nakon toga su uklonjene, a vlasnici hotela su obećali da će u najkraćem mogućem roku nabaviti zamjenske sadnice. Zamjenske sadnice bi trebalo da dođu za 20-ak dana, a trebalo bi da budu već odrasle, visine od 10 do 20 metara.

Mnogi građani uznemireno i u nevjerici gledaju na ovaj događaj. Pogledajte slike iz naše galerije: