230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Gacku pronađeno oružje, municija i eksplozivna sredstva

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina Policijske uprave Trebinje, Jedinice za podršku Trebinje, Policijske stanice Gacko i Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Banja Luka, detašman Trebinje su po naredbi Osnovnog suda u Trebinju, danas, 30. avgusta 2017. godine izvršili pretres kuće i pomoćnih prostorija u mjestu Mjedenik, Opština Gacko, a koje koristi lice inicijala F.K.

140404 policija1


Prilikom pretresa je pronađeno i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto sljedeće: jedan lovački karabin sa optičkim nišanom i 21 metkom, jedan karabin bez optičkog nišana, jedna automatska puška sa tri okvira i 47 metaka, jedna polu-automatska puška, jedan bajonet i jedna kamera.
Protiv navedenog lica će Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju, nakon kompletiranja predmeta biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.
Izvršeni pretres je urađen u sklopu planskih aktivnosti koje policijski službenici Policijske uprave Trebinje preduzimaju s ciljem sprječavanja ilegalne trgovine oružjem i minskoeksplozivnim sredstvima.