230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

KK Leotar sa juniorskim sastavom u Prvoj ligi Srpske

Košarkaši Leotara u novu sezonu ulaze bez ijednog prošlogodišnjeg prvotimca.

170911 kosarka

Naime, svi igrači koj su činili stub Leotara u prethodnim sezonama su u prelaznom roku promijenili sredinu, tako da novoizabrani trener trebinjskih prvoligaša Dražen Šegrt ima na raspolaganju solidnu juniorsku selekciju, koja će predstavljati naš grad u Prvoj ligi Srpske u nastupajućoj sezoni. Pomoćnici će mu biti Milan Komar, kao i atletski trener Dragan Tomić. 

"Okupili smo dvadesetak igrača juniorskog i kadetskog uzrasta. To su momci 2000. i 2001. godište sa kojima bi trebali nastupati u Prvoj ligi Srpske, jer kao što znate prošle godine smo ispali iz Premijer lige BiH. Imamo obećanje od gradske uprave da će preuzeti na sebe dio troškova oko administracije, kotizacija za Savez, organizacije domaćih utakmica, kao i troškove putovanja  i boravka na gostujućim mečevima. Moram da istaknem da smo prezadovoljni sa tim dogovorom, jer smo ranijih godina sve te troškove snosili sami. Sa druge strane na parketu sa ovom mladom juniorskom ekipom znamo šta nam je očekivati, a šta nije u Prvenstvu, a moramo da svu sportsku javnost upoznamo da je od nekadašnjeg uspješnog Leotara ostalo samo ime i naša trebinjska djeca. Izvršili smo prozivku i rekli našim mladim nadama da je za nas odrasle, koji su sa njima i uz njih, ovo nikad gori momenat, a za njih nikad bolji, jer sve su prilike da nećemo imati sredstava da dovodimo pojačanja, dok će za njih ovo biti veliki izazov, gdje će imati priliku da se dokažu i pokažu ambiciju i sjajnu košarku. Bez obzira na navedene okolnosti mi ćemo uložiti sve napore i na treninzima i na utakmicama, a opet ne trebamo se iznenaditi porazima od iskusnijih ekipa u Ligi. Igrajući Premijer ligu zadnjih sezona nismo imali priliku da se upoznamo sa Prvom ligom RS, ali siguran sam da ćemo vrlo brzo upoznati sve timove. Ono što znamo je da Ligu čini 12 klubova, aktuelni prvak RS je ekipa KK Radnik BN Basket iz Bijeljine, te da banjalučki Borac, koji je doveo znatna pojačanja, ima velike ambicije za ulazak u Premijer ligu BiH", ističe za Lokoportal šef stručnog štaba KK Leotara Dražen Šegrt.

Na mail adresu  Lokoportala stiglo je i saopštenje za javnost KK Leotar, koje prenosimo u cjelosti:

Formiranjem sportskog društva "Leotar“ od strane uprave Grada Trebinja stvoreni su novi uslovi za finansiranje sporta na nivou Grada Trebinja. U skladu sa tim dešavanjima i dugogodišnji generalni sponzor našeg kluba, kompanija „Swisslion“ i njen predsednik g-din Drašković Rodoljub, odlučili su da više ne finansiraju samo jedan klub u Gradu Trebinju, već će da finansiraju SD “Leotar“
Kompanija „Swisslion“ je deset godina, gotovo isključivo finansirala KK “Swisslion Leotar“, koji je u tome periodu postizao zapažene sportske rezultate u svim svojim takmičarskim selekcijama. U tome periodu smo pet puta bili najuspješniji sportski kolektiv Grada Trebinja i naši košarkaši su osvajali najznačajnija sportska priznanja na nivou Grada Trebinja.
Došlo je vrijeme da se zahvalimo kompaniji „Swisslion“ i njenom predsjedniku g-dinu Draškoviću na svemu što je učinio za naš klub i da okrenemo novu stranicu u radu KK “Leotar“ u sklopu SD "Leotar".