230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Eko Regata od interesa za grad - Kajakaši promovišu turističke potencijale Trebišnjice

Proteklog vikenda u Trebinju je održana "XV Međunarodna Eko Regata Trebinje 2017"  koja spada u kategoriju manifestacija od interesa za grad Trebinje, jer za cilj ima promociju Trebinja u sportskom i turističkom smislu.

170925 regata

"Takmičari i sportisti iz evropskih zemalja koji već 15 godina posjećuju naš grad su pokazatelj da je Trebinje omiljena lokacija za kajak i kanu sport i daju nam obavezu da se još više trudimo da im kao domaćini obezbjedimo što ugodniji boravak”, ističu iz Kajak i kanu kluba Trebišnjica.

Takmičenje je pokazalo da Trebinje ima dobre vodene potencijale i da se na vodama kojima raspolaže grad, mogu organizovati i veća takmičenja poput Balkanskog i Evropskog prvenstva. Na regati je učestvovalo ukupno 70 takmičara iz 7 klubova.

Najbolja ekipa regate je bila "Tarket" iz Bačke Palanke, drugo mjesto osvojila je ekipa "Mračaj", dok je treće mjesto pripalo domaćinima Kajak kanu klubu "Trebišnjica". Najbolji pojedinci su nagrađeni priznanjima i nagradama.

U kategoriji MK-1 500 za pionire Davor Glušac iz Trebišnjice osvojio je srebrenu medalju. U kategoriji MK-2 500m za pionire dvojacSlađan Kujačić-Jovan Bilanović osvojili su zlatnu medalju, dok su Davor Glušac i Nikola Janda u istoj trci osvojili srebro. U kategoriji MK-1 500 m za mlađe kadete Boris Glušac osvojio je zlatnu medalju, a Goran Kraljević srebrenu, dok je Aleksa Ninković osvojio bronzanu medalju. U kategoriji MK-2 500m za mlađe kadete dvojac Goran Kraljević - Aleksa Ninković osvojio je zlatnu medalju, a drugi su bili Davor Glušac i Nikola Janda koji su osvojili srebrenu medalju.

U kategoriji K-2 500m za kadete srebrenu medalju je osvojio dvojac Matija Šegrt -Boris Glušac, dok su Goran Kraljevic i Aleksa Ninković bili treći i uzeli srebro. 

Ekipni plasman:

  1. "Tarkett“ Bačka Palanka - 111 bodova
  2. "Mračaj“ Runovići - 98 bodova
  3. "Trebišnjica“ Trebinje - 95 bodova
  4. "550“ Žepče - 90 bodova
  5. "Sava“ Gradiška - 40 bodova
  6. "Begej“ Zrenjanin - 23 boda

U turističkom djelu su učestvovali gosti iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Ciljevi turističkog djela Regate je da se Trebinje promoviše kao dobra destinacija za Avanturistički, Eko i Ruralni turizam.

Pokrovitelji Regate su Ministaratvo trgovine i turizma Srpske, Ministarstvo porodice omladine i sporta i grad Trebinje, a odličan domaćin bio je Kajak i kanu klub Trebišnjica.