230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održan VI Kros protiv dijabetesa

Udruženje dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica u saradnji sa trebinjskim Osnovnim školama, Atletskim klubom Leotar, te Crvenim krstom Trebinja, danas je u našem gradu organizovalo 6. tradicionalni trebinjski kros protiv dijabetesa pod motom "Fizičkom aktivnošću i zdravim načinom života u borbi protiv dijabetesa".

171011 kros

Cilj krosa je ukazivanje na veliku važnost bavljenja fizičkim aktivnostima već od rane dobi. Podršku mladima oboljelima od dijabetesa dali su mnogi njihovi prijatelji iz klupe, a ove godine Kros bilježi rekordan broj učesnika.

171011 kros1

171011 kros3

Ljekari i medicinske sestre Doma zdravlja Trebinje su na korzou mjerili učesnicima nivo šećera u krvi prije i poslije Krosa, kako bi pokazali da fizička aktivnost pozitivno utiče na njihovo zdravlje.

Farmaceutske kompanije su na svojim info pultovima dijeliti edukativni-promo materijal, a druge kompanije su imale priliku predstaviti se i promovisati svoje proizvode.

Predsjednica Udruženja dijabetičara i ostalih zainteresovanih lica Nada Bijedić kaže za Lokoportal da je od oko 2.000 dijabetičara registrovanih u Udruženju, a iz godine u godinu sve više djece školskog uzrasta do 15 godina, a najmlađe dijete dijabetičar ima svega tri i po godine.

171011 kros5

Bijedić je istakla da je ovo jedna od aktivnosti u okviru obilježavanja 14. novembra - Svjetskog dana borbe protiv dijabetesa. "Cilj nam je da ukažemo da osoba oboljela od dijabetesa nema prepreka da se bavi sportom, čak i profesionalno, te da je za oboljele od dijabetesa fizička aktivnost na prvom mjestu, zatim ishrana, a na trećem mjestu lijekovi.