230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Američki kutak Trebinje: Prezentacija za stipendiranje i studiranje u Americi

U Američkom kutku u Trebinju će se u četvrtak, 12. oktobra održati prezentacija koja može biti korisna za sve učenike srednjih škola koji imaju ambiciju da iskoriste mogućnost stipendiranja i nastave svoje školovanje na univerzitetima u Sjedinjenim Američkim Državama.

171011 usa

PREZENTACIJA EDUCATIONUSA USLUGA

EducationUSA Mostar je centar za besplatno akademsko savjetovanje u vezi opcija i mogućnosti za studiranje u SAD-u. Centar je dio globalne EducationUSA mreže od preko 400 centara u 170 zemalja svijeta. Također, dio smo EducationUSA mreže u Bosni i Hercegovini koja broji četiri centra (Sarajevo, Banja Luka, Tuzla i Mostar). EducationUSA mreža je jedina mreža za akademsko savjetovanje, koja je podržana od State Departmenta. Pored usluga savjetovanja EducationUSA Mostar nudi i sljedeće usluge:

  • informacije o standardizovanim testovima (SAT, TOEFL, GRE, GMAT)
  • mjesečne tematske radionice i webinare
  • informacije o akademskim programima razmjene, koji su podržani od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH
  • savjetovanje pri aplikaciji na univerzitete u Americi.

Predstavljanje EducationUSA usluga koje su u potpunosti besplatne traje jedan sat i sastoji se od kratke PowerPoint prezentacije, nakon koje učenici/e imaju priliku pitati EducationUSA savjetnicu sve što ih interesuje u vezi studiranja u SAD-u.

Ciljna grupa: učenici drugih i trećih razreda srednjih škola.

Prezentacija EducationUSA usluga održaće će se u četvrtak, 12.10.2017. u 12:15 h u Američkom Kutku Trebinje (Narodna biblioteka Trebinje)!