230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U petak CULTURWB INFO DAN u Muzeju Hercegovine

CULTURWB INFO DAN, će se održati u petak 27. oktobra sa početkom u 13 časova u Muzeju Hercegovina u Trebinju.

171025 culturwb

Riječ je o prezentaciji projekta “Jačanje kapaciteta za promene u turizmu na Zapadnom Balkanu - izgradnja kompetencija za kvalitetno upravljanje kulturnim nasleđem i kulturnim turizmom - CULTURWB”

CULTURWB INFO DAN ima za cilj da sve zainteresovane strane upozna sa ciljevima, rezultatima i važnošću CULTURWB projekta. Univerzitet u Istočnom Sarajevu je jedan od trinaest partnera koju učestvuje u implementaciji projekta CULTURWB čiji je nosilac Univerzitet u Novom Sadu Prirodno-matematički fakultet i koji je finsiran kroz ERASMUS+ Program (Capacity Building in Higher Education - Key Action 2).

Na info danu CULTURWB projekta biće predstavljeni:

  • ciljevi projekta
  • dosadašnjii rezultati projekta i uticaj na stručnu i širu javnost
  • master kursevi i kursevi celoživotnog učenja koji će se razviti kroz projekat
  • diseminacija rezultata projekta (veb sajt, FB) i način kako da budete dio ovog procesa

"Biće nam drago da odgovorimo na sva vaša pitanja i sa vama podelimo značaj CULTURWB projekta koji u fokus stavlja kulturni turizam kao posebnu oblast turizma koja se bavi dubokim kulturološkim iskustvom pojedinca bilo na estetskom, bilo na intelektualnom, emocionalnom ili psihološkom nivou. Posebno zadovoljstvo nam je što ćemo predstaviti program celoživotnog učenja koji će biti pokrenut na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu, na Ekonomskom fakultetu Pale od novembra 2017. godine. Namera da CULTURWB projekat obuhvati, edukuje i informiše najširi mogući broj zainteresovanih strana, daje mu ambicioznost i inovativan pristup u obrazovanju budućih stručnjaka u turizmu, koji će kao studenti planiranog master programa biti jednako atraktivni na tržištu rada kao i njihove kolege iz Evropske unije.

Planirani program celoživotnog učenja će unaprediti znanja i veštine postojećih stručnjaka iz sfere upravljanja kulturnim nasleđem, te je za očekivati da će multidisciplinarnost i saradnja među sektorima doneti bolji kvalitet usluga i uticati na buduće strategije za razvoj kulturnog turizma, koje sada ne postoje ni u Srbiji, ni u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Konačno, CULTURWB projekat promoviše Zapadni Balkan kao region koji poseduje vredno kulturno nasleđe kojim se mora stručno i strateški upravljati kako bi nam trajalo duže", navodi se u saopštenju Culturwb.