230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Trebinju obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

Mreža Savjeta učenika trebinjske regije je i ove godine uspješno realizovala tradicionalnu aktivnost "Međunarodni dan srednjoškolaca“, koja se obilježava 17.11. na dan stradanja srednjoškolaca i studenata u Pragu.

171117 srednjoskolci1

Ove godine, svih 18 škola trebinjske regije je ovaj dan obilježilo javnim preformansom, kvizom znanja ili debatom i postavljanjem slike članova Savjeta učenika u holu škole. Pored zajedničkih, svaki Savjet učenika je imao i neku individualnu aktivnost.

"Naš Savjet kao i svake godine organizuje izložbu umjetničkih radova učenika, te kviz znanja 'Ko zna – zna', a duž hola škole postavljamo plakate na koje učenici mogu pisati o problemima, kritikama i pohvalama vezanim za školu. Te plakate smo nazvali 'Kaži mi kaži'. Ove godine smo javni preformans organizovali zajedno sa JU Gimnazijom „Jovan Dučić“ i JU Tehničkom školom u vidu šetnje kroz grad sa panoima.“ – kaže Anja Grubačić, PR menadžer Mreže Savjeta učenika trebinjske regije.

171117 srednjoskolci2

U pojedinim školama su organizovane „Igre bez granica“ i predavanje o Međunarodnom danu srednjoškolaca. Debate koje su organizovane u školama bazirane su na temama koje se tiču problema sa kojima se susreću srednjoškolci.

„Aktivnosti koje je sprovela trebinjska, ali i druge četiri regije, pokazale su da su srednjoškolci izuzetno motivisani za rad i da žele pokazati kako su oni resurs naše zemlje. Broj učesnika je znatno veći nego prošlih godina i to je ono što me najviše raduje. Svi članovi Mreže uložili su veliki napor kako bismo organizovali aktivnosti u svim srednjim školama, te su ovogodišnjim Međunarodnim danom srednjoškolaca zabilježeni uspješni rezultati,“ – kaže Olga Štaka, predsjednica Mreže Savjeta učenika Republike Srpske.

171117 srednjoskolci

Za članove Mreže savjeta učenika Republike Srpske školska godina tek počinje. U narednom periodu je planirana realizacija niza aktivnosti, kako tradicionalnih tako i regionalnih, koje su dogovorene na XI Konferenciji mRESURS-a koja je održana na Bardači od 8. do 10. novembra.