230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prva Zimska škola fizike u Trebinju

Društvo fizičara Istočne Hercegovine (DFIH) u saradnji sa Fakultetom za proizvodnju i menadžment iz Trebinja, po prvi put organizuje Zimsku školu fizike za talentovane srednjoškolce iz naše regije.

180113 fizika Zimska škola održaće se u prostorijama gimnazije "Jovan Dučić" i Američkog kutka, u periodu od 15.1. do 19.1. tekuće godine, a polaznici škole dobiće sjajnu priliku da prodube svoja znanja iz mnogih oblasti fizike, a posebno iz oblasti mehanike, termodinamike, elektromagnetizma i astrofizike, uz obilje demonstracionih ogleda i eksperimentalnih vježbi sa kojima nisu imali prilike da se "nađu oči u oči" u redovnoj nastavi.

U ovom pionirskom radu na poboljšanju statusa fizike kao osnovne prirodne nauke i povećanja svijesti za potrebom prirodnih i tehničkih zvanja u našoj državi, učestvuju učenici iz Trebinja, Bileće i Ljubinja, kao i profesori Darinka Marić, Grković Nenad, Mičeta Maksim, Patarčić Ivica i Slijepčević Dobroslav.

Društvo fizičara Istočne Hercegovine koristi ovu priliku da pozove sve zainteresovane učenike, bivše učenike a sadašnje studente ili zaposlene ljude i nastavnike iz regije da se jave elektronskom poštom na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i učestvuju ili se informišu o daljim aktivnostima Društva kao punopravni članovi, jer su naša vrata otvorena svima koji žele i misle da mogu da svojim radom doprinesu razvoju naučne misli kod Hercegovaca.

Da podsjetimo, DFIH je već organizovao dva izuzetno uspješna Sajma fizike u Trebinju i Bileći, kada su građani imali priliku da vide i interaktivno učestvuju u nizu demonstracionih ogleda iz gotovo svih oblasti klasične fizike.
Svečano otvaranje Zimske škole fizike je 15. januara u 9:00 časova, a predavanja i eksperimentalne vježbe će se održavati svakog dana od ponedeljka do petka od 9:00 do 15:00 časova.