230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Maturanti Tehničke škole darovali krv

Tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi za maturante danas je uspješno realizovana u Službi za transfuzijsku medicinu u Trebinju.

180201 tehnicka

Maturanti Srednje Tehničke škole iz Trebinja na čelu sa direktorom Nebojšom Rudakijević, danas su dobrovoljno darovali 24 jedinicе krvi, potvrdio je za Lokoportal načelnik Zavoda prim. dr Dragan Šarenac.

Šarenac je istakao da se za ovu 5. po redu akciju u ovoj godini prijavilo 54 učenika završnih razreda Tehničke škole, Saobraćajnog, Elektro, Građevinskog i Mašinskog smjera.

Direktor Tehničke škole Nebojša Rudakijević je istakao za Lokoportal da već 11 godina za redom zajedno sa učenicima daruje dragocjenu tečnost, što mu, kako kaže, pričinjava veliko zadovoljstvo. "Ponosam sam na moje đake koji su i ove godine pokazali humanost i koji će se kada god to bude potrebno odazvati akciji i darovati tečnost koja život znači." 

Većina srednjoškolaca krv je dala prvi put, a kao i uvijek do sada, za mlade davaoce je organiovano druženje uz slatkiše, čokoladu i sokove. 

Šarenac je najavio da će u narednoj akciji, 8. februara krv darovati maturanti, Centra srednjih škola.