230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mjesec posvećen neformalnom obrazovanju i promociji rada mreže

Srednjoškolci Mreže savjeta učenika trebinjske regije uspješno su realizovali aktivnost "Edukuj se - aktiviraj se", u periodu od 10. februara do 10. marta, sa ciljem promovisanja neformalnog obrazovanja i do sada postignutih rezultata rada ove regije.

180311 edukuj se aktiviraj se

U ovoj aktivnosti učestvovalo je ukupno 15 škola trebinjske regije, obuhvativši više različitih faza. Predsjednici Savjeta učenika su na sjednici nastavničkog vijeća i na odjeljenskim zajednicama održali prezentaciju šta je to sve trebinjska regija uradila prošle i tekuće školske godine.

"U toku ove školske godine postigli smo odlične rezultate, te smo kroz prezentacije rada pokazali srednjoškolcima ishod njihovog zalaganja, a profesorima ishod podrške koju pružaju srednjoškolcima. Ponosni smo jer smo u svega mjesec dana uspjeli edukovati oko 4.000 učenika i par stotina profesora o našem radu i zalaganju“- kaže nam predsjednica regije, Olga Štaka.

Savjet učenika je takođe organizovao radionice neformalnog obrazovanja sa temama poput pisanja projekata, komunikacije, aktivizma i volontiranja, timskog rada, liderstva, javnog nastupa i slično.

"Od velike važnosti nam je da se mladi upoznaju sa neformalnim obrazovanjem, što je veoma bitan segment razvoja jedne osobe. Kroz ovu aktivnost su imali priliku da učestvuju na radionicama sa različitim temama, sa kojima se ne bi susreli u školskim klupama", kaže nam PR trebinjske regije, Anja Grubačić.

Akcija "Edukuj se – aktiviraj se" realizuje se već drugu godinu za redom i predstavlja još jednu u nizu brojnih aktivnosti kojima članovi Mreže savjeta učenika trebinjske regije žele promovisati volonterizam i aktivizam među mladima.