230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Koncert Klavirski duo: Ivana Pešić i Jelena Vukmirović

U organizaciji Kulturnog centra iz Trebinja sutra 14. marta će se u pozorišnoj sali ove ustanove sa početkom u 19 časova održati koncert klavirskog dua Ivane Pešić i Jelene Vukmirović.

180313 Pozivnica Ivana Pesic

Program je pažljivo odabran, a obuhvata epohe romantizma, impresionizma i dvadesetog vijeka.

Ivana Pešić je osnovnu muzičku školu završila u Nikšiću, srednju muzičku u Podgorici, a osnovne i specijalističke studije završila je na Muzičkoj akademiji na Cetinju, u klasi profesora Vladimira Ogarkova. Tokom studija se usavršavala kod istaknutih pijanista: Jokut Mihajlović, Olga Borzenko i Vladmir Bočkarjov. Kao član klavirskog dua, nastupala je u Srbiji, Crnoj Gori i Italiji. Osvajala je brojne nagrade, a nastupila je na festivalima ’ Nel suoni dei luoghi’ u Italiji i ’Budva grad teatar’u Crnoj Gori, takođe je kao član dua dobila ‘Srebrnu liru’ na republičkom takmičenju u Herceg Novom 2006. godine.

Jelena Vukmirović je osnovnu muzičku završila na Cetinju, dok srednju upisuje u Podgorici, u klasi prof. Dragice Gregović. Pored brojnih nastupa, osvajala je brojne nagrade, kao što su Specijalna nagrada na međunarodnom takmičenju pijanista u Barleti 2000. godine, Druga nagrada na međunarodnom takmičenju pijanista u Ankoni 2001. godine, Prvu nagradu na republičkom takmičenju 2001. godine.