230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Biciklisti u akciji čišćenja divljih deponija

U kalendaru aktivnosti Biciklističkog kluba Leotar protekli dan obilježen ja kao dan aktivnosti čišćenja smeća pored magistralnog puta Aleksina međa-Duži.

180416 biciklisti "Poznato je da je proljeće mjesec kada se priroda budi. Svakim danom sve je veći broj zaljubljenika u čist vazduh koji nastoje da svaki svoj slobodan momenat koriste kako bi uživali u bojama i mirisima koje najljepše godišnje doba sobom nosi. Među njima je i veliki broj biciklista, a pošto su nam se pojednici žalili da od "mirisa“ sa ovih divljih deponija uopšte ne žele da voze tim putem. Kako bi svima njima omogućili da tom dionicom puta mogu da voze svoje dvotočkaše i uživaju u potpunosti, odlučili smo da očistimo to ruglo i svima obezbijedimo maksimalan ugođaj. Koliko je velik i težak naš današnji poduhvat najbolje svjedoči 5 odvezenih TAM-ića raznog smeća" rekao nam je predsjednik BK Leotar Blagoje Rosandić.

Članovi BK Leotar čitav dan su proveli na terenu i uspjeli su da očiste svo smeće koje se u tom trenutku zateklo na i pored kolovoza. Vozilom i alatom u toj akciji pomoglo je A.D. Komunalno preduzeće iz Trebinja.
Nakon nepunih 10 km pređenog puta, uglavnom pješke, teret urađenog posla je bio prepolovljen dočekom i gostoprimstvom vlasnika „Medoteke“.

"Naravno, na ovome nećemo stati, a nadamo se da će lokalno stanovništvo prepoznati važnost ovakvih akcija, podržati ih i inicirati u većem obimu, a ujedno nastojati, da se očišćeni tereni zaštite i ostanu zelene oaze", navode vrijedni biciklisti.