230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Veliki uspjeh Marisovaca na InterDance Fest-u

Članovi Plesnog kluba Maris iz Trebinja učestvovali su proteklog vikenda na prestižnom međunarodnom takmičenju iz modernih plesova 8. InterDance Fest-u.

180416 marisovci

Oni su ovom prilikom pokazali zavidno znanje i osvojili pregršt medalja iz nekoliko kategorija.

1. Mjesto :
Carribean show duo odrasli
Furija sa juga
Goran Glavan break dance solo djeca 2
2. Mjesto
Luka Šakota - break dance solo djeca 2
3. Mjesto
Hip hop Mala grupa odrasli
4. Mjesto
Hip hop formacija djeca 2
6. Mjesto u konkurenciji od 40 takmičara - Hip hop solo odrasli - Aleksandra Vreća.


Takmičenje je održano u Sarajevu, a jedno od najjačih ove vrste u BiH koje je okupilo preko 3 hiljade takmičara iz cijelog regiona - Srbija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Crna Gora.

Na festivalu su nastupili takmičarke i takmičari starosti od 6 do 50 godina, a zastupljeni su svi stilovi modernih plesova kao što su Hip Hop, Jazz Dance, Street Dance, Disco Dance, Break Dance, Jazz Ballet, Electric Boogie, Latino Show, Majorette, Cheerleading, Carribean Show, Salsa Show, Zumba Show, Belly Dance i mnogi drugi.

Ovaj festival je u proteklih sedam godina izrastao u najkvalitetniji plesni događaj u širem regionu, a Inter Dance FEST mnogi nazivaju i prvenstvom Jugoistočne Evrope, jer na jednom mjestu možete vidjeti šampione svih država regije koji se takmiče za titulu najboljih u svojim kategorijama.

Takmičenja u okviru festivala su u zvaničnom kalendaru Međunarodne plesne organizacije (IDO) te najboljima donose bitne bodove i status na rang listama, a održavaju se po pravilima IDO-a i Saveza modernih plesova u Bosni i Hercegovini.