230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Zaletio se autom na policajca - Sukob završio upotrebom vatrenog oružja

Protiv lica inicijala M.Z. biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“.

140404 policija1

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u toku noći, 19/20.04.2018. godine, na magistralnom putu M-6.1 Gacko – Nevesinje, u blizina raskrsnice za mjesto Zalom, opština Nevesinje pokušali upotrebom svjetlosne i zvučne signalizacije na službenom vozilu, da zaustave putnički automobil marke „Volkswagen“, tip „Passat“ koje se kretalo iz pravca Nevesinja prema Gacku.

S obzirom, da se vozač oglušio o zakonito naređenje da se zaustavi druga policijska patrola zaustavlja službeno vozilo u desnoj traci i davanjem svjetlosnih signala pokušava da zaustavi putnički automobil. Prilikom nailaska vozač putničog automobila marke „Volkswagen“, tip „Passat“ se vozilom prestrojava u lijevu traku, usmjerava automobil na policijskog službenika, koji u tom trenutku da bi izbjegao direktni udar se sklanja iza službenog vozila, a drugi policijski službenik upotrebljava vatreno oružje u namjeri da zaštiti život kolege. Putnički automobil marke „Volkswagen“, tip „Passat“ nakon toga udara u službeno vozilo i nastavlja svoje kretanje prema Gacku.
Vozilo je zaustavljeno u blizini raskrsnice za mjesto Lukavice, opština Gacko, kojom prilikom se utvrđuje da je vozač lice inicijala M.Z. Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju događaj je kvalifikovao kao krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene radnje“.

Portparol PU
Jovana Cvijetić