230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Najava: Veče ruske muzike u Muzeju

U organizaciji Udruženja građana za njegovanje klasične muzike Koral, Ministarstva za prosvjetu i kulturu RS, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Muzičke akademije i Muzeja Hercegovine Trebinje, u Galeriji Muzeja, u ponedjeljak, 30. aprila 2018. godine sa početkom u 20:00 časova održaće se Večer ruske muzike, na kojoj će nastupiti Klaudija Krkotić-sopran, Astašev Dmitrij Anatoljevič-bariton i Sonja Radojković-klavir.

180427 muzika

Klaudija Krkotić, sopran
Srednje muzičko obrazovanje stiče u Podgorici, na odsjeku za solo pjevanje, u klasi velike ruske umjetnice Larise Dašić Simović. U Istočnom Sarajevu, u klasi Emeritus Radmile Bakočević, završava Muzičku akademiju, najprije osnovne, potom i postdiplomske studije. Kao solo pjevač osvaja brojne nagrade na takmičenjima u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Italiji. Sa velikim uspjehom održava niz solističkih koncerata u zemljama regiona te u Italiji, Austriji, Slovačkoj, Njemačkoj i Rusiji. Veliku pažnju posvećuje i pedagoškom radu sa studentima. Osnivač je i predsjednik udruženja za njegovanje klasične muzike Koral. Dobitnica je priznanja dekana Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu za izuzetne rezultate na promovisanju Muzičke Akademije na domaćoj i međunarodnoj sceni. Trenutno radi kao rukovodilac na katedri za solo pjevanje u Istočnom Sarajevu.

Astašev Dmitrij Anatoljevič, bariton
Osnovne studije završava na Državnom moskovskom univerzitetu Lomonosov, u klasi narodnog umjetnika Vladimira Redkina. Magistrira na Državnom univerzitetu za kulturu i umjetnost, nakon čega u Centru za opersko pjevanje nastupa pod dirigentskom palicom Galine Višnjevske. Dobitnik je nagrade međunarodnog takmičenja S. V. Rahmanjinov. Između 2008. i 2012. god. angažovan je na Veronskom državnom konzervatoriju E.F. Abako (Conservatorio di musica "E.F. Dall'Abaco" di Verona). Nakon odbranjene doktorske disertacije, radi kao vanredni profesor Državnog pedagoškog univerziteta. Rukovodilac je koncertnih i obrazovnih aktivnosti IMRO-Društva carske ruske muzike.

Sonja Radojković, klavir
Diplomirala na odsjeku za klavir FMU u Beogradu, u klasi profesora Igora Laska. Magistarske studije završava na konzervatorijumu Čajkovski u Moskvi, u klasi profesora Jurija Stjepanoviča Slijesajreva. U klasi prof. Arba Valdme, magistrirala je i na beogradskom FMU. Kao koncertni pijanista, Sonja Radojković, svake godine održava koncerte širom Evrope, a svake druge godine svira u Aziji, SAD, Kanadi, Okeaniji... Izvođač je klasičnih, ali i djela savremenih autora, od kojih su mnogi, poput Dušana Kostića, svoje kompozicije posvetili upravo Sonji. Osnivač je festivala na Hvaru u Hrvatskoj. Trenutno radi na FMU u Beogradu, odsjek dirigovanje, i kao profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu.

Dobro došli!