230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Pres karavan iz Srbije posjetio Trebinje

Hercegovački kraj i nadaleko poznato trebinjsko gostoprimstvo kroz dvodnevnu posjetu slikom i riječju publikovaće novinari iz nekoliko najuticajnijih redakcija elektronskih i štampanih medija Srbije.

180429 petijevic

U naš grad stigli su na poziv Turističke organizacije grada Trebinja da svojim prisustvom široj javnosti Srbije dočaraju turističke i rekreativne potencijale ovog dijela Srpske. Za ovim se pokazalo interesovanje na martovskom Sajmu turizma u Beogradu.

Po završetku posjete zaključili su da je dva dana malo za uživanje u svim ljepotama grada na Trebišnjici, a novinarska klijentela je ipak uspjela da obiđe veći dio onoga što krasi ovu sve popularniju turističku destinaciju i grad koji po riječima novinara iz Srbije potpuno zaslužuje epitet najljepšeg u Srpskoj.

Predvođeni iskustvom naših turističih radnika upoznati su sa bogatim kulturno istorijskim nasljeđem grada, između ostalog posjetili su Muzej Hercegovine, Hercegovačku Gračanicu, preko Grada Sunca i poznatih trebinjskih restorana, sve do eminentnih trebinjskih vinarija.

Međutim, kao što to biva na svakom putovanju uvijek ima ono nešto što posebno ostavi utisak na vas. Prema komentarima svih medijskih radnika na ovom studijskom putovanju, to je bio Podrum vina Petijević i njen vlasnik Ranko Petijević.

Oduševljeni prostorom i okruženjem u kojem se vino proizvodi više od 100 godina isključivo u okviru porodice, toplom dobrodošlicom,  gostoprimstvom, te kvalitetom vina koje ovaj podrum proizvodi, obećali su ponovnu posjetu. "Gospodin Petijević je izuzetan domaćin, degustacija vina u ovom podrumu je izuzetan ugođaj za sva čula", rekla je Slavica Hinić osnivač pres karavana koji već šest godina organizuje studijske posjete. 

Ranko Petijević, vlasnik ove po kvalitetu vina i rakije nadaleko poznate vinarije je izrazio nadu da će saradnja sa pres karavanom biti uspješna te da će "mala" trebinjska priča dospjeti do turista iz Srbije, te da će iz našeg grada i dalje nositi samo najljepše uspomene i da će se uvijek rado vraćati.