230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Bileća domaćin prvog plivačkog maratona

Bileća će u nedjelju 15. jula biti domaćin Prvog plivačkog maratona na kome će učestvovati, kako se očekuje plivači iz desetak zemalja, saopšteno je na današnjoj konferenciji za štampu održanoj u ovoj opštini.

 MG 9059 copy

Organizator ovog sportskog takmičenja, u kojoj će pored maratonske trke biti priređeno niz sportskih i turističko promotivnih manifestacija, biće Opština Bileća u saradnji sa Zavičajnim klubom „Osvit“.

"Očekujemo pravi sportski spektakl koji će biti od velikog značaja ne samo za Bileću nego i za cijelu Hercegovinu“, kaže Miodrag Ljumo Hrnjez, predsjednik Zavičajnog kluba „Osvit“.

„Naša zajednička želja je da u najvećoj mogućoj mjeri afirmišemo turističko sportske potencijale Bilećkog jezera koje u posljednje vrijeme postaje sve interesantnija turistička destinacija“, ističe Hrnjez.

Prema njegovim riječima najinteresantnija manifestacija će biti plivački maraton koji će se odvijati na kružnoj stazi dužine šest kilometara. Najuspješnji takmičar dobiće novčanu nagradu u iznosu od 600, drugoplasirani 400, a trećeplasiranom će pripasti novčana nagrada u iznosu od 300 evra. Najavljeno je da će biti održane plivačke trke za sve uzrasne kategorije, trka na dušecima i niz drugih manifestacija kao što su kotlićijada i predstavljanje gastro ponude cijele Hercegovine. Promoteri trke su glumac Vuk Kostić i ginisov rekorder u plivanju Vojislav Mijić, maratonac iz Šapca i selektor Bilećkog maratona.