230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Vanja Spaić odbranila zlato na Mountain West šampionatu (video)

Talentovana Trebinjka koja studira u Fresno univerzitetu u Kaliforniji, Vanja Spaić uspješno je odbranila titulu šampiona iz 2017. godine na Mountain West šampionatu.

180515 spaic javelin

Spaić je koplje bacila na dužinu od 51.30 metara, te osvojila zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji za svoj tim. Ovaj njen izbačaj je rangiran kao 5. u istoriji ovog šampionata.

"Znala sam da ću opravdati ulogu favorita, te da moram osvojiti ovo zlato kako bi opravdala povjerenje tima, što sam ostvarila i veoma sam srećna zbog toga", rekla je Vanja poslije pobjede. Bila sam istrajna i vjerovala sam da mogu baciti koplje i mnogo više, te osjaćam da sam potpuno spremna za regionalno takmičenje. 

Vanja se sada okreće pripremama za NCAA (Nacionalna koledž atletska asocijacija), kvalifikacije za državno prvenstvo, gdje se nada da će po drugi put za redom učestvovati. 

"Veoma sam uzbuđena zbog toga, jer znam kada dođem tamo da ću dati svoj maksimum. Dobro mi je poznato da ću tamo imati i jaku konkurenciju, srećna sam zbog toga, jer me to samo dodatno motiviše da koplje bacim još duže. Znam šta i koliko mogu da postignem i nadam se dobrom rezultatu", kaže Vanja.

INTERVJU

VIDEO BACANJA KOPLJA