230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Trebinju održan seminar za košarkaške sudije

Zbor košarkaških sudija Romanija Hercegovina organizator je trodnevnog seminara za sudije, koji se u okviru Međunarodnog košarkaškog Kupa prijateljstva održava u Trebinju.

180616 sudije

Teme na seminaru su organizovane tako da pokriju sve aspekte modernog suđenja, počevši od tehnike i mehanike suđenja, preko fizičke do psihološke pripreme sudija.
Seminar košarkaških sudija u Trebinju okupio je oko 30 učesnika sa područja Romanije i Hercegovine.
Stručni predavači su Igor Dragojević Predsjednik Udruženja košarkaških sudije Crne Gore, sudija Evrolige, te Dragan Medan jedan od najboljih košarkaških kontrolora Evrolige, kao i Dragan Kralj nekadašnji prvotimac Leotara iz Trebinja iskusni sudija regionalne ABA lige.
Prema riječima Dragana Porobića, Predsjednika Zbora sudija Romanija Hercegovina, primarni cilj seminara koji se održavaju dva puta godišnje, je da u edukativnom smislu obezbijedi učesnicima bogata predavanja i nove sadržaje, kako bi predstojeću sezonu dočekali što spremniji.
"Jedan od ciljeva seminara je i upoznavanje sudijskog kadra sa svim novinama u pravilima koja se donose kako bi se sama košarkaška igra što više ubrzala, kao i interpretacijama, te osnovnim sudijskim radnjama koje oni primjenjuju u svojim suđenjima, a to su mehanika i tehnika suđenja", kaže nam Porobić, koji je takođe internacionalni košarkaški sudija i sudija Regionalne Aba lige.
Internacionalni sudija, jedan od najboljih crnogorskih djelioca pravde, košarkaški stručnjak koji se je sudio Evropsko prvenstvo 2015. godine u Sloveniji - Igor Dragojević rekao je za Lokoportal da su ovi seminari veoma važni za sudije, jer konstantno moraju pratiti nove trendove, biti upoznati sa ligama, trenerima, igračima, te biti maksimalno fokusirani, psihički i fizički spremni, da bi svoj posao radili maksimalno profesionalno i na najvećem nivou.

180616 igor
Već nekoliko godina košarkaške sudije svoje seminare održavaju u Trebinje, jer, kako kažu ovdje imaju najbolje uslove za teretski i praktični dio predavanja.